Nio livlinor kvar

Halvvägs i september och det är mycket som avgörs nu. För Södras del väntar två hemmamatcher där utgångsläget är glasklart: två segrar, sex poäng. Det finns inget annat. För samtidigt plockar lagen bakom oss poäng efter poäng. Det är något vi har varit bedrövligt dåliga på.

Vårt resterande program ser ut som följer:

Landskrona,h
Örgryte,h
Trelleborg,b
Östersund,h
Västerås,b
Skövde,h
AFC Eskilstuna,b
GAIS,h
Brage,b

I dagsläget, inför omgång 22, står vi på 25 poäng. Ifjol hade vi 21 poäng men avslutade sedan serien med att plocka 15 poäng vilket räddade kontraktet och totalt 36 poäng. Ska vi gissa att krävs 36 poäng i år så måste vi norpa åt oss 11 poäng till vilket såklart inte är något omöjligt uppdrag. Fyra segrar till och vi är på fast mark och nytt kontrakt. Det kan räcka med tre segrar till i den här jämna tabellen. Dock är vår form helt under isen. Sju raka matcher utan seger. Totalt en inspelad poäng…

# # # # #

Oscar Garcia leder styrkorna på måndag och vi kan bara be om att energin finns där igen. För handen på hjärtat, det har sett uppgivet ut den senaste månaden. Nu handlar det om att börja vinna matcher igen. Till i princip vilket pris som helst.

# # # # #

Allt fokus m å s t e vara på nästa match. Inget annat. Inte leta tränare. Skippa allt sådant till efter säsongen. Låt Oscar sköta det här tillsammans med Niclas Tagesson. Om man så låter det ske enbart på pappret. Fokusera på dom som är här nu.

# # # # #

Mycket har skrivits och sagts om Junes Barny. Visst, han har lyckats skapa en trupp med minsta möjliga budget och skakat fram nyförvärv under sommaren. Oavsett vad så måste styrelsen se över elitverksamheten för något är helt fel när vi år efter år tvingas göra rockader i ledarstaben. Var är långsiktigheten? Hur ska någon vilja jobba i vår förening när allt spretar åt olika håll? Vad har vi för mål? Vi behöver starta om och skapa rätt förutsättningar för dom som jobbar i föreningen. Jag skulle vilja se samma noga beslut som man gör kring ekonomin nu. Att tillsätta rätt personer till rätt tjänster är minst lika viktigt för att skapa framgång. Lär av det som har varit.

# # # # #

Optimisten i mig säger 2-1 mot BoIS. Låt det bara ske.

Vi syns på Vallen!

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen