Södra till Allsvenskan 2.0

Fyra efter vårsäsongen. Fyra!
Jönköpings Södra går sin tuffaste match vid sidan av planen. Ganska långt därifrån faktiskt. Den fina anrika klubben kanske inte överlever den här säsongen. Men något som är säkert är att Jönköpings Södra IF mår bättre än någonsin. Faktiskt. Vi har skrivit det många gånger om här på sajten genom åren: Det nya Södra. Nu är det befogat. det nya Södra har alla möjligheter i världen att bli något. Kanske inte i år men framöver. Oavsett vad och var man befinner sig.

Infomöten avlöser varandra och så många artiklar från vår styrelse har vi aldrig någonsin skådat. Mats Tidstrands ord från 2017 infinner sig till slut det året han slutade. ”Vi ska bli transparenta”. Japp. Nu händer det.

# # # # #

”Henning Penning” har gjort ett storartad intryck såhär långt. Det krävs i och för sig inte så mycket för att skapa applåder från medlemmar och supportrar. ”Va ärlig” liksom. Det har ”Henning Penning” varit. Styrelsen har äntligen agerat som en styrelse ska göra. De finns där för att medlemmarna har röstat fram dom. De ska verka för klubbens bästa. Äntligen.

Det ska sägas. Henning fanns med ifjol. Den ende som är kvar från de galna åren. Vad fan hände? Nu får man inte gräva i det. Vi ska se framåt. Ja visst. Men det är bra om alla runt och kring föreningen fattar hur jäkla viktigt det är att alla beslut blir riktiga. Och den viktigaste delen i en förening är valberedningen. De namn som läggs fram därifrån blir nästan alltid valda vid årsmöten. Tänkvärt att det är vi medlemmar som ska säga ja eller nej. Alla är överens att vi ska ha en stark styrelse. Som strävas åt samma håll.

# # # # #

Pashang Abdulla får ordentligt med mediautrymme och ses som vår största stjärna. Landslagsdebut och en jagad man och även typ förlorad enligt expertis.
Robin Book har gjort ett mål färre. Nämns i princip aldrig. Leder poängligan. Kapten. Går samma öde som Tommy Thelin gjorde. Sällan överröst med beröm utan mest gnäll på att inte jobbet görs. Fascinerande.

# # # # #

Topp fyra alltså. Visserligen flest hemmamatcher av alla men ändå. Vårt bortafacit är inte så pjåkigt heller. Två torskar på tolv matcher är ju galet bra.

# # # # #

Fortfarande helt chockad (nåja) av att vi inte har några spanska spelare. Först i kön som vill lira är kommer alltid att heta Alex Portillo.

# # # # #

Tommy Henriksson tillbaka i styrelsen. Jävlar i gatan alltså. Tommy har alltid funnits i klubben, både som ordförande, styrelsemedlem och supporter. Nu ställer han upp igen. Hade jag burit hatt hade jag lyft på den.

# # # # #

Läser att Skövde AIK’s forward Yoann Fellrath har börjat följa klubben på sociala medier.

Alla bryr väl sig om Södra!?

# # # # #

Tipspromenade drog in 40.000! Herre jesus.
En tradition som bara måste fortsätta.
Hjältar som fixar och trixar med frågor och fika uppe på Odensberg.
Bara fortsätt!

# # # # #

Vi är före Östers IF i tabellen. Haha.

# # # # #

Bosko bara köööör. Utsikten leder Superettan. Det är helt sjukt. Knappt ett ord om laget som bara tuffar på. Leder serien med fem pinnar och har en torsk på 12 matcher. Givetvis mot makrillarna. Utsikten kommer att lira allsvenskan 2024.

# # # # #

Elias Nordström vill hem.
Barny löser det.
Nätverket.
Södra till Allsvenskan 2.0

# # # # #

Tänk att Edin kanske blir allsvensk till slut. Med Utsikten. Sjukt.

# # # # #

Träningsmatch mot IFK Värnamo på söndag. JP sänder matchen för den som inte vill åka ner till Thernland.

# # # # #

Podden om Södra är tillbaka igen. Gröna Gatan. In och lyssna för bövelen.

På tal om podd. För drygt ett år sedan hade sajten långt gångna planer på en historisk podd om Södra. ”Södra genom tiderna” var arbetsnamnet där en unik säsong skulle ligga till grund för ett program. Om jag minns rätt så började vi med den allsvenska säsongen 1960. När vi var mitt uppe i det så tänkte vi mer en intervjupodd med gamla södrahjältar.
Det slutade med noll.

# # # # #

Drygt 2000 på våra matcher och då har vi ändå spelat bra och gjort sjukt mycket mål. Det är svårt att ta sig upp på nästa nivå, 3000-vallen. Men det ska väl gå!? En bra sommar med poäng kan göra hösten fantastisk. 1000 pers extra på matcherna ger otroliga pengar i slutändan. Vi kan hoppas. Sprid ordet. Skriv ut affischer. Tapetsera stan. Det ska synas att Södra spelar hemma.

# # # # #

Tyst om August Karlin. Hoppas att han blir kvar säsongen ut. MFF har ju 50 spelare till att välja bland.

# # # # #

Att ”Brännan” skulle få det tufft i AIK blev en sanning. Att han fortfarande är kvar är ett mysterium. Bara Varberg är sämre i allsvenskan.

# # # # #

Hur ska man köpa dasspapper från klubben?

# # # # #

Värnamo fick sin arena jävligt snabbt och smidigt. Deras starke man gick ut i media och sen blev det en enkel omröstning i fullmäktige.
Vi kämpade i 50 år.

# # # # #

Alla hoppas så in i helvete att Lantz o Co ska kliva fram och lösa allt.
Är det ens realistiskt att tänka så efter behandlingen av dom senast?

# # # # #

Så länge ÖFK spelar kvar på den här nivån kan fan inte vi tvångsdegraderas.

# # # # #

Bye Bye Skövde. Inte en chans att de räddar det här. Inte ens om Linderoth kliver in och spelar sexa.

# # # # #

Varför känns det som att det här är GAIS år?
Just nu Blåvitt-GAIS i ett allsvenskt kval.
Fy fan.

Glad midsommar!

 

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen