Friday (I’m in love)

0
267

Ett klassiskt Ullevirån. Hur enkelt som helst. Inga dimme här inte. J-Södra tar med sig tre poäng från Ullevi och resan hem till Jönnet kunde inte kännas bättre. Olé, olé, olé.

0-1 borta mot serieledarna och avgörandet så där vidrigt sent efter att vi vaskat fram vår enda hörna i matchen. Minut 89. Inhopparen Danne S fintar och vrider och tar sig förbi och skjuter hem alla tre poängen till Jönköping. Euforisk glädje bland de tillresta fansen bakom målet och det var närmaste en chock att se bollen gå i mål. Fotboll är fint alltså.

# # # # #

GAIS uppträdde som en serieledare på många sätt. De tryckte tillbaka oss från minut 1 men de borde redan i fjärde minuten fått en spelare utvisad efter att Friday (på en lördá) tryckte upp dobbarna mot vår målvakt Alexander Nilsson. Ofattbart att domaren valde ett gult kort där men i slutet av halvleken skulle rättvisa skipas då Friday fick sitt andra gula kort efter en filmning i straffområdet. Karma.

# # # # #

Det såg inte alls bra ut med Alex. Högerarmen var hårt lindad och röntgen väntar senare. Södra kunde inte ge några besked kring skadan men, det såg inte bra ut. Vi får helt enkelt hålla tummarna för Alex.

# # # # #

David Celic fick kliva in efter 24 minuter och växte ut till en jätte i målet. Vilken superettandebut för Celic! Kung i boxen, högst på inläggen och boxade bollar som bara den. 20-åringen från Djurgården kommer sent glömma den här debuten. Vi lyfter på hatten.

# # # # #

Det var ett skadeskjutet Södra efter matchen. Alex med armen i mitella, Dzelili hårt bandagerad runt ena vaden, Samuel Adrian spelade bara en halvlek pga skadekänningar. Halta och lytta men poängen består.
Vilka hjältar.

# # # # #

Lille, lille, store Karlin. Äntligen blev det debut i startelvan och vilket lugn den här killen sprider runt sig. Trots den hårda pressen från motståndarna så var Karlin väldigt trygg och säker i sin roll som defensiv mittfältare. Framtiden är Karlin.

# # # # #

Danne S, Danne S, Danne S.

# # # # #

GAIS kommer vara ett topplag i år. Det tror jag alla fattar som såg matchen igår. Hur jäkla illa det är så kommer dom tillhöra toppen.

Däremot agerar man långt, långt ifrån hur ett topplag ska agera. Tex efter en match.

# # # # #

J-Södra spelade i rött?! Ja jisses. Jag vet inte hur det kommer sig eller om någon blivit färgblind.

# # # # #

Spelare och ledare hade svårt att slita sig från det stora bortaföljet efter matchen och det var underbart att se hur uppskattande de var efter matchen. Oscar var tårögd efter matchen, Andrés hade kramkalas med sina hjältar och bugade och bockade framför klacken. Underbart att se dessa känslor. Det är vi som är från Jönköping. Kärlek.

# # # # #

13-1 i hörnor. Tur att alla lag i världen är så odugliga på hörnor.

1-13 i hörnor. Tur att det räcker med en hörna för att det ska bli mål. Danne Kung!

# # # # #

13 pinnar efter 7 omgångar är såklart fullt godkänt. En titt i backspegeln säger att vi ligger bra till historiskt sett. Fjärde bästa säsongsstarten sedan återkomsten till elitfotbollen 2006.

# # # # #

Superettan 2023 kommer bli rekordjämn. Många lag kommer ges chansen att haka på i toppen tror jag.

# # # # #

Superettan rullar vidare för Södra del på lördag. Lunchmatch mot Brage.
Glöm inte ställa klockorna.

# # # # #

Bäst just nu

+ + +  Green Machine. Stort, härligt bortafölje tog över Götet och Ullevi.

+ + David Celic. Imponerade stort mellan stolparna. En gigant.

+ Andrés & Oscar. Dom bugar och bockar för oss. Vi för er.

Matchfakta från GAIS matchen hittar ni här

Lämna ett svar