Inga mål i sikte

J-Södra och Helsingborg nollade varandra och båda lagen inkasserade varsin poäng i jakten på en topplacering. Den mållösa matchen gav åtminstone svaret att vår defensiv håller hög klass – när vi vill och är på det humöret.

Det var framförallt två lag som tog ut varandra. Det var chansfattigt även om gästerna hade några chanser att göra mål. J-Södra hade en (!) chans och den chansen höll sånär på att ge oss en övertidsseger. En snabb omställning där Zeidan (såklart) hittar ut till en flygande Elias Nordström som i sin tur serverar Pep Beqaj ett friläge men HIFs målvaktsreserv Kalle Joelsson får upp en hand och räddar bollen.

Efter allt slit som ”Pep” hade gjort i den här matchen så hade han varit värd ett mål där i slutminuterna. Han fick en chans men bommade tyvärr.

Det har varit mycket snack om vår defensiv såhär långt men ikväll tystade laget det snacket. Det var väldigt stabilt bakåt och hela backlinjen höll ihop och som sista utpost var Frank Pettersson säkerheten själv. Vi minns särskilt hockeyplocken i andra halvlek där nog alla trodde att det skulle bli mål.

Första nollan bakåt!

# # #

När väl defensiven sitter brukar även anfallsspelet komma igång. Det har sett aningen trögt ut såväl mot Norrby och även ikväll. Eric Omondi blixtrar till emellanåt men är väldigt omständig och ska lägga bollen till rätta. Skjut, skjut, skjut!

# # #

J-Södras första halvlek är riktigt bra. Vi kontrollerar matchen och kommer också till lägena men den sista touchen eller passet sitter inte där. Moustafa Zeidan var betydligt piggare ikväll än senast och då blir vi också så mycket bättre.

# # #

Daniel Strandsäter fick göra sin första match från start och han tog verkligen chansen. Den här killen står alltså i operationskö samtidigt som han spelar fotboll som aldrig förr. Det är verkligen kul att se vilket kliv han har tagit i år.

# # #

Sebastian Crona var annars vår motsvarighet till Andreas Granqvist. En härförare och ett ben i vägen för allt. Han finns alltid där och står nästan alltid rätt. Klockren insats idag tillsammans med Mackan Degerlund som sakta men säkert börjat hitta samspelet.

# # #

Fem mål framåt i premiären men mållösa i två raka matcher borde ge lite huvudbry. Det finns spelare som kan kliva fram och vi får hoppas att Trelleborg i nästa runda får sota för det här.

# # #

HIF tränaren Jörgen Lennartsson var trots allt nöjd med en poäng borta mot J-Södra. ”Ett spelskickligt lag som är starka hemma och som kommer att tillhöra toppen”

# # #

Tråkiga nyheter nådde oss innan match. J-Södralegendaren Anders Wendel har lämnat oss. En av våra stora profiler som dominerade under framförallt 1960-talet. Han fick kröna sin Södrakarriär med en säsong i allsvenskan 1969 och vann den interna skytteligan hela fyra gånger (1962-65). Han avslutade Södrakarriären 1971.

SAJTENTRION

3: Frank Pettersson

2: Sebastian Crona

1: Daniel Strandsäter

Matchfakta

Jönköpings Södra – Helsingborg 0-0 (0-0)

Domare: Magnus Lindgren

Laget:

Frank Pettersson – Daniel Strandsäter (93), Marcus Degerlund, Sebastian Crona, Jesper Svensson – Fredric Fendrich – Daniel Ljung (68), Marko Nikolic, Moustafa Zeidan, Eric Omondi (68) – Perparim Beqaj

Inhoppare: Adrian Edqvist (68) Elias Nordström (68) Kevin Rodeblad Lowe (93)

Övriga: Felix Jakobsson, Enoch Kwakwa, Adam Ben Lamin, Mohammad Fazal

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen