Seriens bästa lag (på pappret)

1
629

J-Södra ska försöka hänga med i toppen när vi ska slutföra Superettans tredje runda. Vid seger så är Eleganterna med i racet där uppe, vid förlust så är vi där vi tippades inför säsongen. Jag hävdar bestämt att det gäller att vara med från början i den här serien så låt oss bara gå ut och vinna den här matchen…

Helsingborgs IF. Mjölkkossan. Kommunkossan. Kärt barn har många namn. Det ska ju sägas omgående. HIF står inte högt i kurs här. När Peo Ljung tränade laget var det som värst. Nu är det ”Tuggummi Jögga” som coachar och det är trots allt en rolig figur.

Allt talat för att Super-HIF vinner den här serien. De har i princip ett allsvenskt lag på det berömda pappret. Fick behålla alldeles för bra spelare i dessa coranatider. Kapten Granqvist är dock tillbaka i mittlåset och det är väl en perfekt sparringpartner för Pep. Kör järnet, Pep!

ÖIS stretade på bra mot HIF senast men föll med klara 4-1 på Olympia.

De är i målform också.

Vi gjorde fem mål i premiären om nu någon har missat det! Vi blev sedan nollade av självaste Anton Cajtoft och hans nya lag.

# # #

Daniel Strandsäter är så värd att starta en Superettanmatch efter sin försäsong. Det kan ingen snacka bort.

# # #

Den stora frågan: Har vi löst de fasta situationerna mot oss? Hörnor, inkast, frisparkar, ja allt som kan stavas situation. Hela försvaret, ja, hela laget darrar så fort bollen slås in mot vårt straffområde. Bort, bort, bort med bollen. Det behöver inte se så snyggt ut. Bollen ska bara bort. Bort. Bort.

# # #

Robin Book var ju verkligen det perfekta ”sista-minuten-värvningen”. Kanske kan han spela de sista matcherna i höst.

Nåja. Han kommer säkert igång vart det lider. Trist som sjutton att vi inte kan använda oss av honom redan nu.

# # #

Zeidan var superblek senast och fick kliva av tidigt i andra halvlek. Är Zeidan dålig så är Södra dåligt. Han måste definitivt ha en bättre afton imorgon.

# # #

Ska vi säga 2-1?

MATCHGUIDEN
Vad: Superettan omgång 3
När: tisdagen den 27 april
Avspark: 18:30
Spelplats: Vapenvallen, Huskvarna (naturgräs)
TV-sändning: Discovery+

1 KOMMENTAR

  1. Kan väl oxå vara så att Frank vägrar att lämna mållinjen så det gör att vi blir veka vid fasta???
    En målvakt ska äga sitt målområde+ lite till…

Lämna ett svar