Krossa ”mellanåret”

Vart tog försäsongen vägen? Det är mindre än en månad kvar till seriepremiären mot Vasalund och vart tog tiden vägen? Tre matcher har spelats och enligt planen så ska fyra till spelas innan premiärelvan ska inta Vapenvallens gräs den elfte april. Jisses så spännande.

Det har varit en konstig försäsong. Dels den kortaste vi haft beroende på att fjolårssäsongen pågick till lucia. Dels så hade vi inte kvalificerat oss till Svenska Cupens gruppspel. J-Södra anno 2021 är i uppbyggnadsfasen med en knippe nya spelare. En hel del av dem har inte lirat än. Vi står med mindre än en månad till seriepremiären utan två målvakter. Det har också surrats att vi är på jakt efter en spelare till. I min bok ser jag gärna att den ”där” anfallaren kommer in. Jag tycker att vi skriker efter en kompetent anfallare. En Edin 2.0. Gärna.

###

…det slutar alltid med att vi värvar en central mittfältare.

Det är sen gammalt.

###

Varberg borta på onsdag blir den första riktiga värdemätaren (förlåt Norrby och Värnamo). Ett allsvenskt motstånd värdesätter vi alltid. Hur funkar vår fyrbackslinje? Hur fungerar vårt anfallsspel? Jocke Perssons Varberg har tre raka segrar och besegrade Norrby senast med 3-1. Simon Karlsson Adjei har fått förtroende och levererat och har varit i målprotokollet i tre raka matcher.

Det svider fortfarande att vi inte kunde få honom när vi hade chansen. Nu ältar vi inte det mer.

###

Med en målvakt i a-truppen så förstår alla att Frankie är i princip ohotad i målet. Jag hade gärna sett att vi fick en rejäl konkurrenssituation på målvaktsposten men nu lär det bli en ”backup” lösning. Missförstå mig rätt – Frank är bra och gjorde en bra säsong ifjol men han behöver konkurrensen för att spela på sin högsta nivå. Flåset i nacken måste finnas där och med tanke på att Franks kontrakt löper ut efter årets säsong så hade man gärna sett ett bra alternativ redan i år. Där båda tävlar varje dag för att få spela. Det kanske kommer.

###

Föreningens första och förhoppningsvis sista digitala årsmöte ägde rum i torsdag. Ett årsmöte utan större konstigheter. Med facit i hand klarade vi av den digitala världen bättre än självaste Melodifestivalen. Mats Tidstrand valdes vidare som ordförande och ny i styrelsen blev Malin Rosenberg. Vår gamle styrelsemedlem Rickard Strandberg ledde årsmötet på ett lysande sätt.

###

Under radarn har det också skett en förändring på ledarsidan då vår gamle Samir är tillbaka som materialansvarig. Välkommen tillbaka, Samir!

###

Kul med Anton Thorsson. Han tog omvägen via Borås och Elfsborg via Assyriska innan han nu är Södrait. Han var faktiskt på g redan ifjol men då rann det ut i sanden men nu är Anton här och det ska bli spännande att se vilka kliv han kan ta. I tröja nummer 18!

###

Jag är fortfarande tveksam till hypen kring ”Pep”.

###

Elias Nordström vill man bara se mer av. Helst varenda match.

###

”Mellanår” är ett fruktansvärt uttryck. J-Södras 2021 känns som ett ”mellanår”. Det känns, åtminstone på det berömda pappret, att vi är en bit från topplagen. Jag har svårt att se hur vi ska kunna mäta oss med Sundsvall, Falkenberg och Helsingborg. I dagsläget är vi även en bit efter AFC, Akropolis och Trelleborg. På pappret alltså. Det kanske passar oss bra att smyga i vassen. Jag har naturligtvis tittat på spelschemat och vår inledning av serien blir hyperintressant. Vi har ett gynnsamt läge att vara med direkt från start i år. Då kan plötsligt allt hända.

Krossa ”mellanåret”.

###

Zurab Tsiskaridze till Vasalund!

###

Dzenis ”valde” Trelleborg. Vem vill spela i Trelleborg?

###

Patric Jildefalk känns fortfarande som helt gjuten som Södratränare. Bra vibbar redan från början. Och fortfarande!

###

Köp årskort!

###

Jag är fortfarande väldig old school och fattade inte vad Clubhouse var för något. Trodde nog det var en fortsättning på Clubland eller nått. Nu hänger Södra där och är transparenta som aldrig förr. Jag gillart!

Visst har ”vi” blivit proffsigare.

###

Snart ska vi inta Vapenvallen. Man får nypa sig i armen flera gånger. Hur jävla konstigt kommer det att vara? Men när vi väl är där och ”Kungarna Af Stan” ljuder över dalen så fattar vi nog att vi spelar bäst ändå. Som ”Klister-Lasse” brukar muttra: ”Vi ha vunnet dä förr”.

###

Det ska bli väldigt spännande att se Adam Ben Lamin! Varit på landslagsuppdrag med sitt Tunisien men är hemma igen.

###

Till sist.

Glöm inte att klubben behöver Dig mer än någonsin. Bli medlem, teckna som månadssupporter eller Södra till 1000. Köp årskort. Eller allt.

Vi är Jönköpings Södra!

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen