Förlust mot GAIS

J-Södra gick mållösa från Bravida Arenas konstgräs under eftermiddagen. GAIS vann matchen med 1-0 sedan Daniel Sterner gjort matchens enda mål i andra halvlek. J-Södra hade fina möjligheter att spräcka nollan framåt men det ville sig inte. Nya tag kommande helg då vi ställs mot IFK Norrköping på bortaplan.

”Jävligt, jävligt besviken” summerade coach Jildefalk efter matchen i Discoverys sändning. Ett lite omständigt J-Södra hade ett par finfina chanser att göra mål men Mathias Karlsson i GAIS-målet fick ånyo hålla nollan mot oss.

Under den första halvleken började J-Södra piggt men GAIS kom tillbaka och i den 19:e minuten fick Daniel Sterner ett friläge men vår provspelande målvakt Oliver Lindstedt kommer ut fint och räddar.

J-Södra har några lägen men det ska dröja till övertidsminuter innan den klart vassaste chansen dyker upp. Daniel Ljung är ytterst nära att kunna göra mål men målvakten räddar ut till en resultatlös hörna.

I andra halvlek är det mest J-Södra och vi borde gjort mål. Tämligen per omgående får Eric Omondi en jättemöjlighet men istället för att gå på avslut själv letar han efter Beqaj men GAIS rensar ut till en hörna.

Tio minuter senare vaskar vi fram ytterligare ett kanonläge sedan Adrian Edqvists inlägg dimper ner framför Daniel Ljung och ”Pep” Beqaj och det är Ljung som når bollen men målvakten räddar.

I den 77:e minuten kommer så matchens enda mål och det är Daniel Sterner som tar revansch efter det missade friläget i första halvlek. Den här gången vinner han duellen mot Oliver Lindstedt och bollen smiter in i det bortre hörnet.

J-Södra försöker att få till en kvittering men GAIS lyckas hålla undan och vinner matchen med 1-0.

NOTERBART

# # Aldrig kul med förluster men efter hybrisen senast kanske det kan vara ”bra” med en förlust i det här läget.

# # Patric Jildefalk har snackat mycket om att vi ska ta många avslut men det är sällan vi testar skott eller just kommer till ett direkt avslut. Vi har bra fötter så testa fler avslut utifrån!

# # Oliver Lindstedt fick göra sin andra raka match och det känns väl som att vi har hittat vår målvakt. En stabil insats och jag gillar hans snabba utkast.

# # Mohammad Fazal gjorde sin första match från start och är otroligt offensiv. Vid ett läge i första halvlek var han längst fram vid en snabb omställning. Snabb och orädd. Orkade typ bara en timme idag.

# # En annan som har tagit ett jättekliv sedan förra säsongen är Daniel Strandsäter. Spelar behärskat och är även med i det offensiva spelet. Fick ett läge i andra halvlek men bollen rann ifrån honom. Det ska bli spännande att se Daniel i år.

# # Granit Hana fick göra sitt femte inhopp och har därmed spelat samtliga matcher såhär långt. 17-åringen som inte ens tillhör a-truppen. Kul!

# # Oroväckande med så många småskavanker i laget. Idag saknades sju spelare av olika orsaker: Elias Gustafson, Adam Ben Lamin, Mikael Marqués, Enock Kwakwa, Anton Thorsson, Robin Book och Gabriel Andren. Ben Lamin är kallad till Tunisiens a-landslag och Robin Book börjar träna med laget kommande vecka.

MATCHFAKTA
GAIS – Jönköpings Södra 1-0 (0-0)
1-0 (77) Daniel Sterner
Domare: Fredrik Oppong
Startelvan: Oliver Lindstedt – Daniel Strandsäter, Sebastian Crona,  Marcus Degerlund (78), Mohammad Fazal (58) – Fredric Fendrich – Adrian Edqvist (66), Moustafa Zeidan (84), Daniel Ljung (66), Eric Omondi – Perparim Beqaj
Inhoppare: Jesper Svensson (58) Marko Nikolic (66) Elias Nordström (66) Kevin Rodeblad Lowe (78) Granit Hana (84)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen