Chanslösa mot IFK Norrköping

Lördagens träningsmatch mot IFK Norrköping slutade med storförlust för J-Södra. Hemmalaget vann till slut med 5-0 efter en 3-0 ledning i paus. – Jag tycker att alla träningsmatcherna har fört något gott med sig och vi lär oss hela tiden. Vår ambition att försöka göra jämnare prestationer tycker jag är på väg men idag så märktes det att vi inte tillhör Allsvenskan, än”, summerade tränaren Patric Jildefalk matchen till den officiella hemsidan.

J-Södra hängde bra med inledningsvis och spelade utan respekt. Med lite väl naivt spel så tog hemmalaget kommandot och fick in ledningsmålet efter bara nio minuters spel efter en hörna. Norrköping tog över mer och mer och gavs också alldeles för mycket utrymme. Carl Björk skulle få flera frilägen (!) och blev till slut också målskytt. Innan halvleken var över så hann det att bli tre mål för IFK Norrköping.

I andra halvlek blev det ytterligare två mål för hemmalaget och för Södras del blev det på nytt en mållös match framåt.

NOTERBART

## Anfallsspelet har funkat bra i en match under försäsongen och jag är rädd för att det kommer att bli tufft framåt i år. Vi måste spela rakare när vi väl får anfallen. Vi vänder gärna bakåt i planen. Våga slå inlägget eller varför inte prova skott. Zeidan gjorde det vid två tillfällen idag. Gärna mer.

## Man måste gilla Mohammad Fazal. Han kommer att bli bra med tiden och vi får ta att han gör misstag. Bommade ett hemåtpass som Norrköping utnyttjade direkt. Men. Han kommer att bli bra.

## Jag blir inte riktigt klok på målvaktsposten. Två veckor kvar och vi har en målvakt att tillgå. Vad händer med Oliver?

## Ingen match mot Assyriska veckan som kommer men visst borde vi få till en ”riktig genrepsmatch”. Det känns fortfarande som att vi är mitt i försäsongen…

## Eric Omondi måste alltid vara på planen från start.

## Hur konstigt är det inte att Daniel Strandsäter ska operera sin fot nu? Daniel har spelat samtliga matcher fram till dagens match och nu missar han minst sex veckor.

## Vi mötte trots allt ett av Sveriges bästa lag och då ska det ändå ges lite cred för att man verkligen vill s-p-e-l-a fotboll mot dom. Vi kunde, som coach Jildefalk sa, spela med en åttamannabacklinje.

Matchfakta
IFK Norrköping – Jönköpings Södra 5-0 (3-0)
1-0 (9) Henrik Castegren 2-0 (23) Carl Björk 3-0 (34) Samuel Adegbenro 4-0 (50) Samuel Adegbenro 5-0 (88) Emanuel Chabo
Laget: Frank Pettersson – Jesper Svensson, Sebastian Crona, Marcus Degerlund, Mohammad Fazal (58) – Fredric Fendrich – Elias Nordström (58), Moustafa Zeidan (81), Marko Nikolic, Daniel Ljung (58) – Peparim Beqaj. Inhoppare: Eric Omondi (58) Kevin Rodeblad Lowe (58) Adrian Edqvist (58) Granit Hana (81)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen