Adam Ben Lamin värvas från AIK

0
589

Nyförvärven duggar tätt och idag presenterades det fjärde i 19-åringen Adam Ben Lamin. Mittbacken köps loss från AIK där han hade kontrakt till och med 2022. Kontraktet med J-Södra sträcker sig till 2023.

Adam Ben Lamin har Vasalunds IF som moderklubb men har varit i AIK sedan han var tio år gammal. A-lagsdebuten skedde 2018 under en träningsmatch mot IK Frej Täby. Under säsongen 2018 var Adam utlånad till Vasalund och spel i division 2 och där spelade han 18 matcher varav 14 från start. Året efter förlängde AIK hans kontrakt till och med 2022 och han blev utlånad till Utsikten och division 1. Där spelade han under hösten och gjorde 8 tävlingsmatcher varav 6 från start.

Under 2020 blev det spel i AIK:s P19 lag och den allsvenska norra serien.

– Vi är jättenöjda att kunna locka till oss en spelare som Adam, då vi har följt honom under en längre tid. Första gången var redan när han blev utlånad till Utsikten 2019. Adam är väl skolad i AIK:s akademi och sett till sin ålder besitter han ledaregenskaper. Hans egenskaper tillsammans med vår miljö tror vi på sikt kommer att göra att Adam kan utvecklas ytterligare i sitt spel och ta stora kliv, säger Vetton Gramozi.

– En oslipad diamant som inte har fått tillräckligt mycket speltid den senaste tiden. Jag hoppas att få igång Adam till den nivån som han visat för mig i både tränings- och matchmiljö. Han är en modig mittback, som är aggressiv i sitt presspel och vågar slå passningar som kan kännas svåra för många. Med det spel som jag vill att Södra ska klara av är Adam en spelare som kan ta det här i rätt riktning, säger Patric Jildefalk.

Välkommen till J-Södra, Adam!

Lämna ett svar