Adrian Edqvist klar för Eleganterna

2
661

J-Södra presenterade idag sitt femte nyförvärv inför säsongen 2021. 21-åriga Adrian Edqvist har kritat på ett treårsavtal och kommer närmast från spel med Kalmar FF.

Adrian har 20 allsvenska matcher med Kalmar FF på kontot och gjorde allsvensk debut 2017 i mötet mot IK Sirius. Under de två senaste säsongerna har han varit delvis utlånad till Oskarshamn och nederländska Go Ahead Eagles. I det allsvenska kvalet mot oss gjorde Adrian totalt 90 minuter fördelade på en halvlek per match.

– Det känns kul att vara här. Ända sedan första kontakten med J-Södra har det känts bra, och det har känts givet att komma hit. Jag har ju mött J-Södra flera gånger genom åren och har alltid upplevt att man har spelat fin fotboll. Nu känner jag mig bara ivrig att komma igång, säger Adrian till klubbens officiella hemsida.

– Adrian är en offensiv spelare, som har fått lära sig att försvara i Kalmar och att anfalla under sin sejour i Holland. Han har en styrka i att löpa mycket med och utan boll, vilket kommer att behövas om vi ska bli så effektiva som vi vill i Södra. Med den erfarenhet han fick under hösten i Kalmar FF kommer han direkt kunna ge oss slagkraft, trots sin unga ålder, säger Patric Jildefalk.

FAKTA: ADRIAN EDQVIST
Född: 1999-05-20
Moderklubb: Nättraby GoIF
Övriga klubbar: Kalmar FF, Go Ahead Eagles (NED), Oskarshamns AIK, Malmö FF
Aktuell: Nyförvärv nummer fem för Eleganterna

2 KOMMENTARER

  1. Skulle vara kul om du startade lite reportage/ intervjuer med nya spelare, tränare m.m
    För hade du och din sidekick bra sådana. Kommer ihåg när ni intervjuade ”CP” helt klockren!!!!
    Speciellt i dessa tider då JP/JNytt är helt under isen, bara kopierar Södras text från hemsidan.

    • Plötsligt händer det 🙂 Vi kommer beta av en hel del spelarintervjuer fram till seriestarten och förhoppningsvis några längre artiklar också. Kul att du gillade Crille intervjun… det är trots allt en klassiker 🙂

Lämna ett svar