Jakten på en tränare

Jakten på vem som skall leda Jönköping Södra IF är i full gång. Hur listan ser ut som man arbetar kring vet vi inget om. Vilken typ av tränare vi vill ha i klubben vet vi inte heller. Vad letar vi efter? Vi tog hursomhelst fram tio namn som är ”hyfsat” lediga på marknaden, både seriösa och oseriösa. Kommentera gärna med din favorit och vem du skulle vilja se som vår nästa tränare.

10 OLOF MELLBERG

Uppskriven och kritikerrosad fd landslagspelare men misslyckades med att föra Helsingborg till nytt allsvenskt spel. Det händer alltid något kring Olof som är väldigt livlig under matcher och kan också skrämma både motståndare, press och kanske sina egna. Det låter farligt…

Hur troligt: 2 Kulfaktor: 8 

9 JENS GUSTAFSSON

Väldigt populär i Norrköping men efter massor av spekulationer så fick han lämna klubben så sent som dagarna innan jul. Har ryktats till AIK och det skulle ju kännas konstigt att ha Norling i Norrköping och Jens i AIK. Har väl större uppdrag i sig än att ta klivet ner till Superettan men det finns inte så många toppjobb kvar i allsvenskan. En nystart i Jönköping?

Hur troligt: 2 Kulfaktor: 7 

8 JOEL CEDERGREN

Fick sparken av Sundsvall under den allsvenska säsongen ifjol och har varit ledig sedan dess. Har ryktats till flera lag bla Östersund. Är säkerligen sugen på ett nytt fotbollsjobb men frågan är om han är villig att lämna Sundsvall?

Hur troligt: 4 Kulfaktor: 5 

7 BRIAN CLARHAUT

Förde upp Umeå till Superettan men fick även vara med och föra ner dom tillbaka till ettan. Ung och hungrig coach som säkert vill ha revansch så högt upp som det går.

Hur troligt: 5 Kulfaktor: 5

6 PAUL OLAUSSON

Tidigare i Dalkurd där vi plockat in en hel del ifrån. Fick lämna skeppet i slutrundorna trots att han förlängde kontrakt några månader tidigare. Skulle väl passa bra ihop med ”Korpen”. 

Hur troligt: 6 Kulfaktor: 4

5 MARCUS LANTZ

Fin spelarkarriär och har därefter blandat och gett som tränare. Fick lämna Mjällby efter succésäsongen i år. Ställer höga krav på sitt manskap men har levererat.

Hur troligt: 6 Kulfaktor: 6 

4 CHRISTER MATTIASSON

Elfsborgs gamla målkung är numera tränare och surrades lite som Siriustränare men där gick han bet. Har också ryktats till BP. Har tränat Sollentuna i division 1 i år. Vill uppåt i seriesystemet och skulle nog lyssna om frågan ställdes.

Hur troligt: 6 Kulfaktor: 6 

3 PATRIC JILDEFALK

Det enda namnet det har surrats om i media såhär långt. Skolad i AIK och verkar vara väldigt kunnig, verbal och redo för att bli huvudtränare. Kanske är det ett stort steg att kliva in i en toppklubb i Superettan men det kittlar en aning. Har kontrakt med AIK men det behöver inte betyda nånting i den här världen…

Hur troligt: 8 Kulfaktor: 6 

2 ANDREAS TEGSTRÖM

Ska vi verkligen göra skäl för ”Bygdens lag” kanske vi ska göra det ordentligt? Har gjort ett bra jobb med lillebror Assyriska och väntar nu på att få ett större uppdrag. Duktig, kunnig och med lite ”Thelin-vibbar” tror jag ”Tegan” hade gjort det bra i J-Södra. En södrait är alltid välkommen tillbaka…

Hur troligt: 7 Kulfaktor: 8

1 ANDREAS BRÄNNSTRÖM

Bästa alternativet i den fas vi är i nu såklart. Sätt er i en buss och övertala Andreas att komma tillbaka. Tidstrand, Sport-Vetton, Lagrell, ja hela Odensbergsgänget borde åka upp till Stockholm och ge Andreas vad han behöver. Med Andreas vid rodret är det allsvensk doft på kansliet igen. Kom igen nu ”Brännan”…

Hur troligt: 1 Kulfaktor: 10 

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen