Gott Nytt Slut

Årets näst sista dag är här. Snart skriver vi 2021 och kanske kan vi snart få uppleva fotboll på riktigt. Det enda vi drömmer om är att kunna ta cykeln, bilen eller bussen upp till ”Vallen” och skrika hem en trepoängare. Herregud vad vi saknar det. Håll ut kära vänner. Håll ut.

2020. Det finns mycket att säga om det omväldiga året. För oss södrafans så fanns en spänning i luften. Topptippade men försäsongen visade inte mycket av det. Knackigt trots att vi fick en kanonstart med 2-o borta mot Örebro. Svenska Cupen gick åt helvete och förnedrades av Kalmar. Ett Kalmar som vi även fick avsluta mot. Tyvärr så blev känslorna ungefär detsamma. Vi hade ingen riktig chans. Vi var inte riktigt där.

Världens längsta försäsong blev det hursomhelst. Och det var väl det som gjorde att vi trots allt fick ordning på spelet och laget. Trots det inledde vi knackigt när väl säsongen drog igång, i mitten av juni. Sakta men säkert så började laget leverera och när vi sedan summerade den här säsongen så nådde vi vår näst främsta placering i Superettan. Trea bakom Halmstads BK och Degerfors IF. 

# # # 

2020 blev också sista året med coach Brännström. Trots möjlighet till nya år så valde ”Brännan” att kliva av tåget. Detta trots att det egentligen var säsongen 2021 som skulle vara vårt toppår. Vi hade egentligen allt utstakat. Få spelarkontrakt som går ut. Många yngre spelare som tar kliv efter kliv. Allt såg väldigt spännande ut. Internt har det inte varit helt problemfritt. Personligen tror jag ”Bala-affären” satte stora spår efter sig, framförallt hos Andreas Brännström. När J-Södra kickade Kujtim Bala så var det på något vis även en kick till Andreas som där och då bestämde sig för att det inte skulle bli någon fortsättning.

Jag säger inte att det var fel att kicka Kujtim Bala. Men det blev fel och det blev jäkligt fel och det kostade oss vår huvudtränare. I totalt fel läge. 

# # #

Årets bästa insats? Det kommer egentligen inte fram någon specifik match direkt. Första halvlek mot Degerfors på Stora Valla var bra men vi förlorade till slut den matchen. Annars har det mest handlat om kamp, kamp, kamp. Sena avgöranden. Straffmål. Nervöst. Precis som det ska vara.

# # # 

Efter min tränarlista igår så blev det idag klart att Andreas Tegström flyttar till Norge och Sandefjord. Där fick jag liksom.

Enligt ”Tegan” själv var det aldrig aktuellt med Södra. Han hade inte hört något från sin gamla klubb. 

Kanske en smula märkligt men vi vet inte all turer. Kanske har vi vårt namn klart sedan länge.

Även Christer Mattiasson gjorde klart med nytt jobb idag. Han tar över i Brommapojkarna.

# # #

Vågar vi tro på en nyårspresent? Jag hade jublat över en förlängning på Edin Hamidovic. Den förlängningen hade visat att vi kan tro på det här. En målskytt av Edins klass kommer vi inte att hitta och kommer vi inte kunna värva oss till. Firma Hamidovic/Omondi hade varit absolut toppklass i serien kommande säsong. Låt det ske!

# # #

Efter rekordsäsongen som tog slut på lucia blir det lite extra ledigt nu under jul och nyårshelgerna. Det surras om att försäsongen drar igång runt den 18 januari. 

# # #

Jetmir Haliti surras det rejält om och det är inte så konstigt. Flera toppklubbar i allsvenskan sägs vara intresserade men det bästa vore om någon utländsk klubb dyker upp och kan hosta upp lite pengar. Vi behöver sälja spelare och i år har vi inte sålt något. 

# # #

Hur är det ens möjligt att en nybyggnation av en arena av den här klassen kan innehålla en sektion med byggställningar?

Äntligen tog politikerna ett vettigt beslut gällande ”Vallens” underlag. Nu ska de bara ta sitt förnuft till fånga och bygga om hemmastå också. Hur är det ens möjligt att en nybyggnation av en arena av den här klassen kan innehålla en sektion med byggställningar?

# # #

Med tanke på att vi spelat 16 hemmamatcher utan publik och utan intäkter så är det ju fantastiskt att den ekonomiska biten ser ljusare ut. Vilka fantastiska supportrar, företag och fotbollsvänner vi har runt och kring vår fantastiska förening. Vilket underbart engagemang med alla soffbiljetter som sålts. Vi ska vara stolta över oss själva. Vi är Jönköpings Södra. Glöm aldrig det.

# # #

Trots att vi bommade det allsvenska avancemanget med a-laget så fanns det ändå glädjeämnen bakom. Både P19 och P17 är klara för allsvenskt spel kommande säsong. Vi har många unga, hungriga talanger som vill uppåt och det ska bli väldigt spännande att följa dom framöver. Jag hoppas också att någon tar klivet upp till a-truppen redan kommande år.

# # # 

Allt talar väl för att det blir Patric Jildefalk som leder oss framöver. Eller? 

# # #

Verkligen trist att vi inte lyckades värva Assyriska jättetalang Noah Shamoun. 18-åringen valde ett treårskontrakt med Kalmar FF. Bara det att det är just Kalmar sticker extra mycket. Det kanske rann iväg ekonomiskt men vi skulle naturligtvis visat mer intresse. Han spelade trots allt i vår samarbetsklubb.

# # #

Det kommer att kännas konstigt att gå in i en säsong utan Anton Cajtoft. Jävlar alltså.
Och så som vi hoppas att Anton ska komma tillbaka till fornstora dagar. Oavsett klubb. 

# # #

Till sist.

Vi vill önska alla fantastiska Södrafans och fotbollsvänner ett riktigt gott nytt slut och ett gott nytt 2021.

Vi ses!

 

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen