Sandviken väntar i Cupen

Ettan-laget Sandvikens IF väntar i ett spännande cupmöte på onsdag på klassiska Jernvallen. Sista hindret att ta sig förbi om man vill spela cupgruppspelet under försäsongen 20201. Det är hela 52 år sedan vi stötte på just Sandviken och då var det i jakten på allsvensk plats. Den matchen vann vi sedan Göran ”Goggo” Johannesson avgjort matchen med matchens enda mål.

J-Södra har ett väldigt tajt spelschema och det är toppmöte i serien redan på lördag vilket gör att den här cupmatchen ligger väldigt fel. Den långa resan dit gör att man missar två dagar och viktiga förberedelser inför den matchen och därför blir det ett U19 lag plus spelare från talanggruppen som får representera klubben i cupen.

MATCHGUIDEN

Svenska Cupen omgång 2
Sandvikens IF – Jönköpings Södra IF
Onsdagen den 30 september
Avspark: 18:30
Jernvallen, Sandviken
Domare: Glenn Nyberg
TV: Matchen sänds på JP (premium)

Matchsidan och tidigare möten hittar ni här

Sandviken inledde cupspelet med att bortabesegra Kvarnsveden med klara 0-3 och i seriespelet ligger laget på en sjätteplats i norrettan. Laget tränas av Pelle Ohlsson som kanske mest är känd som Mr Gefle men har också tränat Djurgårdens IF. I den interna skytteligan hittar vi Leo Englund överst med 10 fullträffar under året och faktum är att Englund gjorde två av dom där målen i den senaste matchen då man slog Karlslund med 3-1 på bortaplan.

Historiskt sett då? Vi har bara stött på Sandviken under tre säsonger, de båda allsvenska säsongerna 1953/54 och 1960 samt i det allsvenska kvalet 1968. 

 

 

 

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen