Citatet vi inte vill tro på

J-Södra skänker bort två poäng till toppkonkurrenterna och karbonpappret på fjolårets avslutning påminner oss igen. 0-2 ledningen på Iver Arena i Västerås kändes så, så kassaskåpssäker att jag nästan summerade matchen och de tre poängen. Kanske var det också det som spelarna gjorde för 0-2 blev 2-2 innan domaren blåste av den där matchen. En poäng och totalt två (!) mot VSK är på tok för dåligt om man på allvar vill vara med om de allsvenska platserna.Säga vad man vill om coach Brännström men han är nästan alltid rätt i intervjuer före match. Jag kommer ihåg inför matchen på Vångavallen när han innan matchen trodde att det här kan passa Eric Omondi och sällan har en match passat så bra som för Eric Omondi. Inför matchen mot Västerås så varnade Brännström för att tabellen minsann är dopad med tanke på att vi har spelat flest hemmamatcher och har tufft bortaschema. Efter VSK-matchen är vi fortfarande lika borta, borta. Jämfört med övriga fyra, fem topplag är vi absolut sämst på bortaplan och risken är stor att Brännström får jävligt rätt igen: Tabellen är dopad.

# # # # 

Annars gör vi en stabil insats igår. Vi borde såklart avgjort matchen. Vi låter VSK ta tag i matchen i andra halvlek men vi får en bra period och sätter 0-2 bollen. VSK behövde dock inte så många chanser. 1-2 målet kommer genom slarv i försvaret och kvitteringen får man nicka in bollen tämligen oattackerat. Det finns alltså lag som gör mål på hörnsparkar.

VSK hade två avslut på mål och gör mål på båda.

# # # #

HBK och Degen vann såklart, Öster likaså. 

# # # #

Den här säsongen är så sjukt likt förra årets säsong. Hoppas att vi kan ändra slutet bara.

# # # #

I veckan väntar bortamatch mot division 1 laget Sandviken i cupen innan HBK väntar hemma på Vallen. Därefter två bortamatcher mot Umeå och Sundsvall. Det kan bli tre matcher med svag poängutdelning och därefter kanske vi kan få en mer rättvis bild av tabellen. 

Cupmatchen mot Sandviken spelas på onsdag och vi lär få se flera ändringar i startelvan där. Även om cupen är en viktig del av kommande försäsong så måste vi alternera. 

Matchfakta

Västerås – Jönköpings Södra 2-2 (0-1)

0-1 (42) Amir Al-Ammari, straff
0-2 (63) Moustafa Zeidan
1-2 (72) Emil Skogh
2-2 (92) David Engström

Domare: Magnus Lindgren

Laget:

Frank Pettersson – Marcus Degerlund, Jesper Svensson, Jetmir Haliti – Elias Gustafson, Moustafa Zeidan (84), Fredric Fendrich, Amir Al-Ammari (92), Kevin Rodeblad Lowe – Dzenis Kozica, Edin Hamidovic (80)

Inhoppare: Eric Omondi (80) Daniel Ljung (84) Enoch Kwakwa (92)

Statistik:

Skott: 6-9 (3-4)
Skott på mål: 2-5 (0-3)
Hörnor: 8-12
Gula kort: 2-0
Röda kort: 0-0

 

 

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen