Seger på Behrn Arena

J-Södra inledde årets säsong med att besegra Örebro SK på bortaplan. Kvällens match slutade med 0-2 (0-1) seger efter mål av Edin Hamidovic (straff) och Gabriel Andrén.

Det ”nya” Södra gjorde en bra match med tanke på att säsongen är i upptakten. Segern var inte alls orättvis och emellanåt blixtrade laget till och det finns en hel del att ta med sig.

Under den första halvleken var det J-Södra som skapade de vassaste chanserna och målet skulle komma efter dryga halvtimmen. Elias Gustafsson blir fälld i straffområdet och domaren Mohammed Al-Hakim pekade på straffpunkten. Edin Hamidovic stegade fram och slog behärskat in bollen till vänster om målvakten Oscar Jansson i ÖSK-målet.

Daniel Ljung var ett utropstecken under de 45 minuter han var på planen. Kan mycket väl bli en publikfavorit med sitt spel. Perparim Beqaj stångades med ÖSK-försvaret och kommer verkligen att bli en ”pain-in-the-ass” för motståndarna i år.

I andra halvlek byttes fyra spelare in och Elias Gustafson gick ner och spelade mittback. Provspelaren Smajl Suljevic gjorde väl inget jätte intryck på sin centrala mittfältsposition men visst lutar det åt att det blir ett kontrakt för honom.

ÖSK skapade fler chanser mot Anton Cajtoft under den andra hälften än vad Frank fick under första halvlek. Vi minns särskilt en härlig ”Cajan-räddning” vid 0-1 och vi slängdes tillbaka till 2015.

Jetmir Haliti dribblade och dribblade och lyckades sånär att få med sig en boll hem (och även nära mål) men tvingades bryta matchen i minut 80. Det såg ut som att han trampade snett och hade rejält ont men vi får hoppas att det inte var så allvarligt.

I samband med bytet får Södra hörna som slås av Amir Al-Ammari och den når inhopparen Gabriel Andrén som pangar in bollen via ribban in i mål. Då hade Gabriel varit på planen i bara några sekunder.

En fin insats av Södra som ändå luftade många nya spelare. Daniel Ljung har vi nämnt och det var väl ingen som föll ur ramen. Elias Gustafson, Kevin Rodeblad Lowe, Jeppe Svensson, Amir Al-Ammari och Enoch Kwakwa spelade samtliga 90 minuter.

Nästa match spelas kommande fredag borta mot Norrby IF.

MATCHFAKTA:

Örebro SK – Jönköpings Södra 0-2 (0-1)

0-1 (31) Edin Hamidovic, straff 0-2 (81) Gabriel Andrén

Publik: 415 på Behrn Arena

Domare: Mohammed Al-Hakim

LAGET:

Första halvlek:

Frank Pettersson – Jesper Svensson, Sebastian Crona, Kevin Rodeblad Lowe – Elias Gustafson, Daniel Ljung, Amir Al-Ammari, Enoch Kwakwa, Eric Omondi – Perparim Beqaj, Edin Hamidovic

Andra halvlek:

Anton Cajtoft – Elias Gustafson, Jesper Svensson, Kevin Rodeblad Lowe – Eric Omondi, Amir Al-Ammari, Smajl Suljevic, Enoch Kwakwa, Jetmir Haliti (81, Gabriel Andrén) – Moustafa Zeidan, Edin Hamidovic (61, Amar Mushin)

Fabio Gama och Melvin Appelberg spelade inget.

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen