Säsongen tog slut i 96:e minuten

Det blev ett sekunddrama. Med fem långa tilläggsminuter skulle ändå klockan ticka över till den 96:e minuten när en genomskärare slår hål på den allsvenska drömmen. Passningen når fram till Oskar Fallenius som sätter bollen vid främre stolpen och 2-2. Godnatt Allsvenskan.

2-1 seger hade räckt. I Borlänge grät spelarna för de trodde matchen i Jönköping var över. När det gick upp för dem att BP gjorde det omöjliga blev det såklart glädjetårar och istället för gravöl får de planera för en allsvensk kvalmatch mot Kalmar FF.

Den matchen som vi hade i en ask. Ett allsvenskt kval. En dröm och så nära en verklighet. Det föll på tio sekunder.

Som helhet i den här matchen gör vi ingen bra match. Det var väldigt nervöst och BPs ledning kunde eller skulle varit större i paus. 0-1 underläge kändes inte omöjligt att vända på och då Västerås fick in ett 2-1 mål i Borlänge levde drömmen – 2-1 skulle räcka.

Kvitteringen kom i 62:a minuten genom Edin Hamidovic och ledningsbollen nickade inhopparen Daryl Smylie in till ett vilt jublande Vallen. Vi hade fina bud på att definitivt säkra en seger men det lyckades vi inte med. Ett tröttkört hemmalag hoppades att luften hade gått ut BP som var tvingade att vinna. De fick 2-2 i 96:e men det räckte inte för dom utan de spelar i ettan nästa säsong. Det där målet betydde alltså inte ett skit för dom.

Säsongen är slut, över, vad ni vill. Vi står inför en väldigt tuff uppgift att mobilisera kraft och ork för att komma igen. Många kontrakt går ut, mycket av de gamla Södra är på väg att försvinna. Thelin säger tack och hej då och flera rutinerade spelare med massor av matcher i bagaget är frågetecken. Ekonomin är helt svart och vad blir det för satsning?

Vi får slicka såren ikväll. Vi kommer alltid tillbaka. Men just ikväll känns det som att det kommer dröja lång tid innan en sådan här chans kommer tillbaka.

Matchfakta hittar ni här

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen