Vilket håll du än går (så följer jag med)

Efter 14 omgångar parkerar Jönköpings Södra IF på en fjärdeplacering i Superettan. Säsongen har varit lite som en berg- och dalbana med höga toppar och djupa dalar. Trots att i stort sett varenda mittback blivit skadad har försvarsspelet fungerat riktigt bra. Jesper Svensson och framförallt Sebastian Crona har stått för storartade insatser i försvarslinjen, vilket har kunnat hålla ihop den annars så sargade lagdelen. 

Precis inför uppehållet avfärdade J-Södra Trelleborg efter en andra halvlek som tydligt visade klasskillnaden mellan lagen. Det är den typen av insatser som laget måste fortsätta prestera över en längre tid om detta verkligen ska bära mot något riktigt stort. Det håller inte att vinna över Varberg och Trelleborg för att sedan förlora borta mot Syrianska, vi behöver hitta jämnheten i vår prestationer. 

Efter uppehållet väntar ett dubbelmöte med Västerås SK, nykomlingen som gjort det bra och förnärvarande placerar sig på en nionde plats. Det är ett oerhört viktigt dubbelmöte med tanke på hur jämt det är i tabellen och om laget verkligen vill vara med i ”uppflyttningsracet”, så känns det nästan som att sex poäng ska in. Att börja prata om ”måstematcher” 14 omgångar in i serien för ett lag som ligger på fjärdeplats känns lite löjligt men någonstans är fallet så. Det ska även bli spännande att se huruvida startelvan är densamma som tidigare eller om klubben förlorar några spelare under transferfönstret. Känslan säger att det kan bli ett väldigt händelserikt fönster eftersom det redan finns intresse för både Jallow och Hamidovic. I det här fallet behöver förmodligen J-Södra sälja minst en spelare för att rädda säsongen ur ett ekonomiskt perspektiv. Mitt förslag blir att sälja Jallow, eftersom vi för det första redan har bra täckning på ytterbakspositionen med Haliti och det senaste nyförvärvet Tkalcic. För det andra är Hamidovic viktigare för laget och mer av en avgörande spelare, vilket är svårare att ersätta. Är det någon lagdel som känns lite mindre spetsig och svagare så är det just forwardssidan och utan Hamidovic är vi ännu mera uddlösa. 

Det blir som sagt ett spännande fönster och jag förväntar mig även att J-Södra fyller på i truppen. Det hade varit skönt med ytterligare en ytterback om Jallow lämnar. Eventuellt skulle en mittback till behövas men eftersom försvarsspelet ändå har fungerat bra och att Jocke är tillbaka efter uppehållet kanske de pengarna kan göra nytta på annat håll. Annars behövs det inte direkt några ytterligare tillskott, startelvan är redan bra och konkurrensen om speltid är tuff. Ta bara en spelare som Fabio Gama som har åkt lite ut och in i startelvan. Efter matchen mot Trelleborg känns han gjuten i elvan men då ska också Hamidovic in i laget, vilket innebär att någon annan måste kliva ur startelvan och vem skulle det vara? 

En sista önskan till sista halvan av säsongen är att Mr. Brännström blir lite mer aktiv i sin coachning. Jag tycker mig märka en viss ändring de sista matcherna innan uppehållet och det kanske enbart är en smakfråga från min sida men har tidigare under säsongen upplevt honom som lite loj. Framförallt förstår jag inte varför vi sällan väljer att använda byten för att förändra en matchbild. Det är sällan vi gör mer än två byten och oftast kommer det första bytet runt 80:e matchminuten. Det finns potential att förändra en match med de spelare vi har på bänken och här efterlyser jag en förbättring.

Nu väntar vi bara ut semestern och räknar ner dagarna till omstarten av Superettan 2019. Då är det dags för J-Södra att välja åt vilket håll man ska gå under säsongen. Oavsett håll så kommer jag följa med, visst gör du det samma? 

Forza Grönt!

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen