Borta måste bli bäst

[INFÖR VÄSTERÅS – J-SÖDRA] Bortaspelet var riktigt dåligt under vårsäsongen. Två segrar visserligen men bara en nionde plats om vi ser till bortatabellen. Det håller givetvis inte om vi ska vara med i toppen.

Nykomlingen VSK på bortaplan är definitivt ingen lätt uppgift. VSK avslutade våren med att klappa till exallsvenska Dalkurd med 6-1 på bortaplan. Filip Tronêt har gjort fyra mål under våren och gjorde två av dem mot Dalkurd. Jag minns när han beskrevs som ett stjärnskott när VSK var uppe i Superettan 2011 men sen har det väl inte riktigt blivit som alla då trodde. En utflykt till BP blev sedan en återkomst till VSK där han nu har hittat formen igen.

På tal om att vara bra hemma eller borta. VSK är motsatsen till oss. Bara 12:a i hemmatabellen men tvåa i bortaligan. Ett tecken?

Efter ett uppehåll blir man alltid lite oviss. Vi har inte råd med en ny Syrianskamatch. Det gäller att alla är på tårna. Jag vill tro att vi tjänar på att ha flera spelare att tillgå. Konkurrensen är stenhård, egentligen på alla positioner. Det talar för oss.

MATCHGUIDEN

Omgång: 15
Västerås SK – Jönköping Södra IF
Tisdagen den 16 juli
Avspark: 19:00
Solid Park Arena, Västerås
Domare: Klitte, Fredrik (2 matcher, BP,b Norrby,b)

STATISTIK VÄSTERÅS

Tabellplacering: 9:a
Gjorda mål: 19
Insläppta mål: 14
Hemma: 1-3-2 5-6 6p (12:a)
Borta: 3-3-2 14-8 12p (2:a)
Senaste matcherna: Dalkurd,b 6-1 Degerfors,b 2-3 Frej Täby,h 2-0
Mest mål: Filip Tronet och Karwan Safari, 4
Mest assist: Filip Tronet och Brian Span, 4
Avstängda: ingen

INBÖRDES MÖTEN

Matchsidan och tidigare möten hittar ni här

BILDEN

Från hemmamötet under säsongen 2011. J-Södra vann med klara 5-1 efter bl.a tre mål av Pär Cederqvist. Full fakta kring den och övriga matcher mot VSK hittar ni här

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen