Lördagsblandning

Örebro, here we come. Stora Valla har naturligtvis sin charm men sportsligt sett så tror jag att konstgräset på Behrn Arena passar oss betydligt bättre än en värmländsk åker. Vi skriver omgång två och ber om en seger för att känna att vi är på rätt väg.

Det är lång serie, allt kan hända, bla bla bla. Det gäller att vara med från start. Poäng mot Degen är ett (nåja) måste om man vill vara ett lag för övre halvan. För det är väl dit vi strävar? Alla södraiter vet dock att Degen borta är problematiskt. Nu blir det i och för sig lite borta för dem också eftersom matchen spelas i Örebro men ändå. Deras 4-1 i premiären talar sitt tydliga språk – Det blir jäkligt tufft.

# # # #

Ska vi sätta något att Axel Lindahl dominerar på sin kant?

# # # #

Edin är tillbaka. Han hade lovat att han skulle komma tillbaka någongång. Att det skulle ske i år trodde vi nog inte på även om hans namn har förekommit i sillysnacket. Det kunde inte kommit lägligare för J-Södra. Med Orlov på skadelistan så finns egentligen bara Tommy Thelin som anfallsalternativ. Tommy fick oväntat börja på bänken i premiären men jag tror nog att Tommy startar mot Degerfors tillsammans med…Edin. In med honom direkt givetvis.

# # # #

Vi ska inte dra för stora växlar på premiären men det såg verkligen inte bra ut. HBK var bra, ska sägas. De kommer vara med där uppe helt klart. Vi såg, jag vet inte, spända och lite för bekväma. Det kändes som att spelarna inte riktigt va där. Smylie som anfallare funkade inte och hans formkurva pekar verkligen inte uppåt. Vi vet vad han kan men det gäller att plocka fram det. Som det ser ut nu så saknas både spelglädjen och krigandet. Det blir mest en massa snack med domaren typ. Jag hoppas att han får ta klivet ner på mittfältet och gärna i en defensiv roll. Smylie mår bäst av att ha mycket boll och där spelet går genom honom.

# # # #

Inte för att vara gnällig men. Någon annan än Siwe måste väl kunna slå hörnorna? Vi måste ta vara på våra fasta situationer bättre.

# # # #

Varför tröja nummer 25, Edin? Luktar bara hockeymålvakt.

# # # #

Glatt överraskad av Jetmir Haliti. Han kan bli hur bra som helst.

# # # #

Lasse Sandgren gör comeback som målvaktstränare för J-Södras akademi som 83-åringen. Helt makalöst imponerande! Kör hårt, Lasse!

# # # #

Min elva mot Degerfors:

(3-4-1-2) Frank Pettersson – Tom Siwe, Sebastian Crona, Joakim Karlsson – Alexander Jallow, Daryl Smylie, Enoch Kwakwa, Jetmir Haliti – Fabio Gama – Tommy Thelin, Edin Hamidovic

Det finns en hel del varianter och den här uppställningen kanske är lite för offensiv för att spela på bortaplan. Valde mellan Amir och Smylie som defensiv mittfältare och det slutade med att jag gav Smylie en ny chans.

Ut o vinn!

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen