Mållös historia avslutade säsongen

J-Södra avslutade säsongen med att spela 0-0 hemma mot Norrby. Ett resultat som betydde att båda lagen klarade sig kvar utan kvalspel och för J-Södras del blev det till slut en elfteplats i tabellen. Ett högst mediokert år men som det utspelade sig får vi vara glada att säsongen är slut idag.
Att matchen slutade 0-0 var kanske inte helt ologiskt. J-Södra var det av lagen som försökte vinna men vi var tämligen uddlösa framåt. I slutsekunderna hade kanske Daryl Smylie matchens bästa läge men Norrbymålvakten räddade ut till en resultatlös hörna. När slutsignalen ljöd blev det jubel i Norrbylägret när det stod klart att lagen klarade sig kvar utan att behöva kvala. Faktum är att oavsett utgång hade Norrby klarat sig eftersom Värnamo förlorade borta mot Frej. Just Värnamo och Varberg får nu kvalspela för att rädda Superettanexistensen.
# # # #
Bara att säsongen är över och att vi redde ut den är bra. En ”stolpe-ut-säsong” från början till slut. Ingen ordning och reda. Allt har nästan gått emot oss. Läk alla sår så kommer vi tillbaka starkare till nästa säsong. Jobbet inför det är naturligtvis redan igång. Under de kommande dagarna/veckorna kommer det klarna hur riktningen bär. Andreas Brännström känns som ett spännande namn och vi kan bara hoppas att föreningen ger förutsättningar för att drömma om högre placeringar.
# # # #
Adam Gemheden fick komma in på tilläggstid och därmed debutera i a-lagssammanhang. Att han fick byta av Fredric Fendrich kanske var symboliskt. Fendrich med utgående kontrakt kan ha spelat sin sista match i Södratröjan.
# # # #
Några 3000 åskådare blev det inte och som helhet blev det ett iskallt uppvaknande från de allsvenska svallvågorna. Publik får man jobba för. Både på planen och vid sidan av. I år lyckades inget av det. Ekonomiskt blev 2018 inget bra år heller. Hur stort minus gentemot budget det blir återstår att se. Spelarförsäljningen av Peter Gwargis hoppas vi genererar ett plus i slutändan.
# # # #
Alexander Jallow blev målbäst med sex mål. Ikväll känns det som att det var sista matchen för Jallow i Södratröjan. Bara en känsla.
# # # #
Vi är kvar i Superettan. Det är det enda som räknas. Nästa år…då jäklar!
Matchfakta från kvällens match hittar ni här

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen