Låt det vara säsongens sista match

En säsong ramlar på i hiskelig fart. Nu är vi framme vid vägs ende. Omgång 30 står dörren och för bara några matcher sedan trodde vi nog att förutsättningarna inte alls skulle vara lika goda som de är idag. Ibland är det skönt att bli överraskad.

MATCHGUIDEN

Omgång: 30
Jönköpings Södra IF – Norrby IF
Lördagen den 10 november
Avspark: 16:00
Stadsparksvallen, Jönköping
Domare: Johan Krantz

Efter kollapsen i Borlänge såg det jäkligt mörkt ut. Alla andra lag vann och vi var tröttkörda och ängsliga. Sen hände det något. Vi började vinna fotbollsmatcher igen. Två på raken av bara farten och plötsligt så är kontraktet så gott som klart.
Helt klart är det dock inte. Tar vi poäng är det definitivt klart. Vi har till och med råd att torska med några bollar bara inte boråsarna kör över oss fullständigt…
# # # #
Novemberfotbollen 2018 ser betydligt bättre ut än föregående säsong. Planerna ser hyfsat fina ut och snön håller sig åtminstone borta. Drygt 8, 9 grader plus får man också se som ett extra stort plus. Kanske kan vi nå utsatta målet på 3000 åskådare i eftermiddag. Lagom till sista (!) matchen så har J-Södra fattat att man måste jobba lite för att få dit publiken. Så dax så.
# # # #
Sista matchen i gänget för en del spelare idag. Frågan är vilka som lämnar efter den här säsongen. Vi har trotjänare vars kontrakt löper ut och sportchef Jankevics har säkert en hel del att fundera på. Spelaromsättning lär det bli igen.
# # # #
Alexander Jallow ser ut att bli skyttekung (nåja) i den interna målligan. Sex fullträffar inför sista omgången och det ska väl hända något otroligt om han inte segrar i den. I så fall första försvarare i den grönvita historien som vinner den interna skytteligan.
# # # #
Norrby klarar sig utan kval vid seger idag. Oavgjort och till och med förlust kan räcka beroende på hur det går i de andra matcherna. Gissningsvis har Norrbybänken full koll på hur det går i matcherna Frej-Värnamo samt Falkenberg-GAIS.
VÅRMÖTET
1/5: Norrby – Jönköpings Södra 1-2 (0-1)
0-1 (32) Alexander Jallow 1-1 (59) Lars Nilsson 1-2 (80) Peter Gwargis
Domare: Granit Maqedonci
Publik: 966 på Borås Arena
Laget: Frank Pettersson – Alexander Jallow, Marcus Johansson, Max Watson, Lukas Eek – Fredric Fendrich (85), Sebastian Crona – Peter Gwargis (87), Daryl Smylie, Jesper Svensson – Jakob Orlov (78)
STATISTIK 

  • JÖNKÖPINGS SÖDRA

Tabellplacering: 9:a
Gjorda mål: 31
Insläppta mål: 38
Hemma: 4-5-5 16-19 17p (12:a)
Borta: 5-2-8 15-19 17p (9:a)
Senaste matcherna: Landskrona,b 2-1 GAIS,h 2-0 Brage,b 2-3
Mest mål: Alexander Jallow, 6
Mest assist: Jesper Svensson och Fredric Fendrich, 4
Avstängda: ingen

  • NORRBY IF

Tabellplacering: 11:a
Gjorda mål: 31
Insläppta mål: 50
Hemma: 6-2-7 18-22 20p (8:a)
Borta: 3-4-7 13-28 13p (15:e)
Senaste matcherna: Falkenberg,h 2-2 Gefle,b 1-3 Örgryte,b 0-1
Mest mål: Richard Yarsuvat, 9
Mest assist: Adam Eriksson och Richard Yarsuvat, 3
Avstängda: Kardo Aso
 

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen