Fredagsblandning

Vi utlovade en sen tossdassblandning men det hann att bli fredag innan vi fick tummen ur. En veckas semester gav fler nyheter kring vårt lag än under de senaste månaderna. Anton Andreasson till Öster. Arni hem till Island. Anton Liljenbäck skadad och missar hela säsongen. Och Peter den store till Tipsextra. Ja jisses.
Den stora bomben. Den största nyheten var den som briserade i eftermiddags. Peter Gwargis klar för premier league klubben Brighton. Den såg man verkligen inte komma. Efter en upp-o-ner säsong men ändå i topp i den interna poängligan så trodde vi nog att vi skulle få uppleva Gwargis i Södratröjan även under hösten. Men så blir det inte. 16 matcher varav 12 blev det under den här sejouren för ”PG” och tre mål framåt. Nu blir det spel i Brighton och först och främst i deras U23 lag. Det ska bli väldigt intressant att följa hans karriär framöver och vi hoppas att han återvänder en dag.
# # # #
Visste Södra att Gwargis skulle köpas loss när man släppte iväg Arni Vilhjalmsson?
# # # #
Att Arni Vilhjalmsson skulle lämna Södra i förtid var inte oväntat. Faktum är att Södra försökt kränga iväg islänningen långt tidigare än nu. Trots en ganska lovande start i Södratröjan blev det sparsamt med startmatcher under den allsvenska säsongen ifjol och sedan kom skadan. Inför den här säsongen ingick han knappt i planerna och vi minns att Jörgen Wålemark knappt hade koll på honom under upptaktsträffen i Elmiahallen i början av januari. Ändå var det Arni som utmärkte sig mest under slutet av försäsongen och när väl säsongen började var han den hetaste anfallaren. Tre mål framåt men det räckte alltså inte.
# # # #
Jakob Orlov är ännu mer given nu då.
# # # #
Den stora truppen börjar bli mindre och mindre. Anton Andreasson fick inte förlängt kontrakt här men får ändå chansen i Superettan då han nu är klar för Öster. Efter Degerforsmatchen stod det klart att Anton Liljenbäck har spelat klart för i år. En korsbandsskada sätter stopp för fortsatt spel och nu väntar operation. Ett tråkigt besked givetvis, allra mest för Anton själv. Det återstår att se hur J-Södra väljer att göra nu. Anton har kontrakt i år och sedan option på två år till.
# # # #
Degerforsmatchen var sådär ”2010-usel”. Jag minns knappt när jag såg oss spela såhär jäkla dåligt. Ändå skapar vi två frilägen som borde blivit mål. Bara en sådan sak. J-Södra kändes gamla och tunga.
# # # #
Det är mycket snack om att titta uppåt i tabellen, att placerar sig topp fem, att förbereda inför nästa år osv. Först och främst: Spela er kvar! En förlust på måndag mot Värnamo…
Återigen: Det handlar om att överleva den här säsongen.
# # # #
Andreas Jankevics har en tuff höst framför sig. Jag tror inte vi värvar något nu. Vi kör med det vi har och hoppas att det ska räcka. Hade vi haft pengar så skulle det naturligtvis sett annorlunda ut men nu är vi där vi är. Gwargis-affären räddar förmodligen året.
Men tunga frågor väntar runt hörnet:
Vem tränar oss nästa år? Är Persson och Jörgensen rätt par att ta oss framåt? På spelarsidan är det utgående kontrakt på trotjänarduon Fendrich och Svensson. Intressant att se hur Södra resonerar där.
# # # #
Den 11 augusti stänger transferfönstret för i år. Återstår att se hur det blir med Alexander Jallow. Det har varit väldigt tyst kring honom men det behöver inte betyda att det inte jobbas på en övergång.
# # # #
Och PC har vaknat.
# # # #
Värnamomatchen är fan i mig en sexpoängsmatch. Vinst och till och med jag tittar uppåt igen. En förlust så blir det nattsvart.
# # # #
Över 4000 åskådare mot Helsingborg och tänk om vi kunde få en riktigt fin siffra på måndag också. Åtminstone över 3000. Hemmaspelet har väl inte roat någon egentligen. På nio matcher har vi en ynka seger (på övertid mot Frej). Vi har mäktat med sex mål. Sex mål alltså. Hemmaspelet har sällan varit så uselt som i år.
# # # #
Och vad har hänt med Smylie? Herregud. Låt han ta ett kliv ner. Sätt han bredvid Crona eller Fendrich och plocka in Tannus framför. Någon som vill något offensivt. Inte bara vända hemåt.
# # # #
Håller verkligen Erik Mobergs fot? Det ser inte helt hundra ut. Vi håller tummarna.
# # # #
Och Orlov fick ju stänka (!?) in ett mål mot Degen. Nu lossnar det! Vårt offensiva spel passar ju honom så bra.
# # # #
Drömmen vore om Freddy kom in och avgjorde matchen mot Värnamo. Han vore värd det. På något vis.
# # # #
Helsingborg har snart värvat ihop till två topplag. Var kommer pengarna ifrån?
# # # #
Är vi så mycket bättre än i början av säsongen? Frågar åt en kompis.
# # # #
Vad fan hände med arenafrågan? Är det ens en fråga längre? Vi måste påminna våra folkvalda att den minsann lever och brinner.
# # # #
Det går inte så bra för Elfsborg heller. Och inte för Göteborg heller. Vad är det för fel på 2018?
# # # #
Men Cupen lever. Glada Hudik väntar snart. Vete katten om vi reder ut det.
# # # #
Fick jag värva en spelare till Södra idag så hade jag valt Robert Gojani. Han ska inte hålla till på Ellos. Han ska vara här.
# # # #
Till sist.
Länge leve Harmonin. Den har vi iallafall.

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen