Nytt kryssmöte på Vallen

J-Södra har svårt att både vinna matcher och att göra mål. För andra matchen i rad går man mållösa från en match men en poäng inkasserades på poängkontot.
Topplaget AFC Eskilstuna visade att deras topplacering inte är någon dagslända. Framförallt skapade de tillräckligt med chanser i andra halvlek för att få med sig alla poängen hem til Eskilstuna. Å andra sidan så fanns det även möjligheter för Eleganterna att vinna den här kampen men inte riktigt de tydliga målchanserna.
Superettan 2018 är en jäkligt tuff serie. Och när vi slänger bort de fyra första matcherna så blir det naturligtvis tufft att få en avslappnad resa. En sådan här match hade vi säkert varit jäkligt nöjda med om vi, låt säga, haft fem, sex poäng mer. Nu får vi jaga poäng och 0-0 ikväll ses som en förlust.
Matchen idag påminde en hel del om Helsingborgsmatchen. Mycket passningsspel, börja om i backlinje, emellanåt slarvigt. AFC var bollskickliga och hade fler spelare som kunde utmana. Kermit Erasmus stack ut i första halvlek och Camara borde avgjort matchen i den andra. I Södra så har Jakob Orlov fortsatt svårt som ensam, ensam forward. Han stångas och sliter men när han vinner en duell så går nästan alltid bollen till en motspelare. Anfallsspelet sitter inte i J-Södra och det har det inte gjort sedan vi hade Pawel i laget.
# # Arni Vilhjalmsson fick några ”nästan-lägen” och det är han som är vår farligaste spelare.
Peter Gwargis fick starta den här matchen på bänken och fick komma in med halvtimmen kvar. Alla tror att han på egen hand skulle kunna ordna en seger men så enkelt går det inte. Han ville mycket när han klev in men så mycket mer blev det inte.
# # ”Bara” två byten idag varav det andra kom med dryga minuten kvar. Jag kan tycka att vi borde kunna använda bänken bättre. Flera spelare var riktigt trötta mot slutet och då kan det väl inte vara fel att slänga in en pigg och fräsch spelare. Axel? Gero? Och Tannus borde fått en kvart åtminstone.
Frank Pettersson fick på nytt ett tvättkort efter en ny nolla, hans tredje för året. Han stod för en fin insats ikväll och det känns tryggt med honom i målet. Ikväll backades han upp av målvaktstränaren Micke Axelsson eftersom Carljohan fick kasta in handuken.
På tal om målvakter. AFC har självaste Gianluca Curci i målet och hans betydelse för laget är nog enormt. Väldigt lugn i sitt agerande precis som hela AFC som säkert kommer utmana om de tre topplatserna i serien.
# # När ska Smylie vakna?
Visst. Vi har sjukt höga krav på nummer 17 men vi vet ju hur bra han kan och ska vara. Frågan är om den här nivån är den han numera ligger på eller om det finns ytterligare en växel att lägga i…
# # Det börjar bli trångt uppe på spelarläktaren. Det känns som att halva laget är skadat och ingen kommer tillbaka. En hel del matcher kvar innan sommaruppehållet i juli. Många viktiga poäng står på spel. Det kommer att bli tufft.
IFK Värnamo borta nästa måndag. Värnamo måste börja vinna någongång. Helst inte då. Roareffekten får gärna vänta nån vecka till om han nu sitter kvar tills dess. Någon Therneffekt vill vi inte ha.
# # Hemmastarka Södra har blivit historia. Sex hemmamatcher (visst, en i Borås inkluderat) har genererat sex poäng. Och bara en trepoängare. Vi skrämmer inget lag på Vallen längre, tyvärr. Vi måste ta tillbaka borgen!
Två matcher med samma backlinje men nu spricker den eftersom Anton Liljenbäck är avstängd mot Värnamo.

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen