Jimmy

Vi visste att den där dagen skulle komma. Kanske blev det något år för tidigt och slutet blev inte det där sagolika som vi hoppades på. Andra året i allsvenskan påminde i mångt och mycket om comebackåret. Skillnaden blev ödesdiger. En kvalförlust mot ett övertaggat Trelleborg fick oss på fall. Åtminstone tillfälligt. Det blev också Jimmy Thelins sista kamp som vår ledare. För den här gången.
Jimmy Thelin valde igår att ställa sig inför de medlemmar som valde att besöka medlemsmötet på Science Park och bekräfta det vi anat och vetat i några veckor nu. Han kommer inte att träna Jönköpings Södra nästa säsong. Det var känsligt och jag tror nog Jimmy våndades inför att ställa sig öga mot öga mot klubbens hjärtan – medlemmarna. Han segrade och fick blommor och applåder. Det brukar man inte få när man precis har förlorat ett kval och ramlat ur en serie. Jimmy Thelin fick det och han skulle ha det.
”Det svåra andra året” som Jimmy själv aldrig ville ta i sin mun blev precis så ”stolpe ut” som det kan bli. Den här gången kunde inte ens Jimmy rädda oss kvar. Den allsvenska drömmen sprack och jag vet att Jimmy själv hade bytt bort alla andra segrar i sin karriär mot att vi skulle vinna den sista striden. Han ville avsluta det här kapitlet med en seger. Han var värd det. Vi var värda det. Både Jimmy och vi kommer tillbaka. Det är jag säker på.
Jag minns de där veckorna 2014 när IFK Göteborg gjorde det möjligt att få upp Jimmy som a-lagstränare. I premiären borta mot Gif Sundsvall coachades vi av Christer Persson med hjälp av Jimmy. Mats Gren blev kvar några dagar till innan IFK hämtade hem honom. Därefter kunde resan börja. Jag tror att vi kan fråga alla spelare som fanns med då hur mycket det betydde att Jimmy kom in där. Vi fick ganska snabbt se resultat på planen. Jag minns särskilt den första segern, mot HFF på ”Vallen”. Där vände det. Där började resan. Ett och ett halvt år senare blev vi klara för allsvenskan.
Nu blir det andra som får ta del av Jimmys kunskaper och ledaregenskaper. Vi får börja om på en ny resa. Vid rätt tillfälle tror jag att vi kommer att återförenas. Vi och Jimmy. Stort lycka till tills dess, Jimmy!

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen