Wålemark tar över

0
3602

Idag presenterades J-Södras nya tränare och det blev han det spekulerats om – Jörgen Wålemark. Efter fyra säsonger i Superettan och Varbergs BoIS blir det J-Södra för 45-årige Wålemark.
Klubbledningens val av tränare har naturligtvis gett åsikter åt båda håll. För det första tycker jag J-Södra har agerat proffsigt i den här frågan. En extra stjärna för att man snyggt kunde presentera ett namn så snabbt. Superettan är en mycket tuff serie att spela och därför är det vettigt att ha en tränare som kan serien utan och innan till. Det ser jag som ett stort plus. Det ska bli mycket intressant att se hur Jörgen kan forma den här gruppen och få den att utvecklas ännu mer. Det finns ett par spelare som körde fast under Jimmy Thelin men som nu får en ny chans att visa upp sig. Det momentet kan bli nog så viktigt.
Jag kollade upp hur det gått för Varberg under Jörgens ledning. På sina fyra år där har klubben haft sina bästa år, två femteplatser, både ifjol och 2015. I år gick det tyngre med en elfteplats och säkrade inte kontraktet förrän i sista omgången.
Kontraktet med Jörgen är skrivet på två år med option på ytterligare ett.
Välkommen till Sveriges finaste klubb, Jörgen!
FAKTA: JÖRGEN WÅLEMARK
Ålder: 45 år
Moderklubb: Ljungskile SK
Klubbar som spelare: Ljungskile SK, St. Johnstone FC, IF Elfsborg, Lilleström,  AEL Limasso, Enosis Neon Paralimni FC
Klubbar som tränare: BK Häcken U19, Varbergs BoIS
Aktuell: Ny tränare i Jönköpings Södra

Lämna ett svar