Thelin ska hyllas men Fendrich är den störste

I samband med kvällens match mot BK Häcken uppmärksammas att lagkaptenen Tommy Thelin har passerat 300 tävlingsmatcher. Självklart ska kaptenen hyllas men det finns en spelare som borde hyllas samtidigt.
När vi summerar säsongerna och antalet matcher så är Fredric Fendrich den spelare i aktuell trupp som når upp till flest antalet serie- och kvalmatcher – hela 318 stycken. Tommy Thelin ligger där bakom och har i nuläget gjort 291 serie- och kvalmatcher. Räknar vi in cupmatcher så kommer Tommy upp till minst 300 (oklart hur många cupmatcher det är). Det som oftast spökar när det gäller just Tommys stats på antalet matcher är att Svensk Fotboll bokför alla hans matcher från 2007 till den gröna tröjan. Faktum är att han ”bara” spelade 15 matcher för oss då han värvades under sommaren.
Hursomhelst är det en stor spelare som skall hyllas ikväll – inget snack om det. Jag hoppas bara att de inte glömmer bort den störste.
Aktuella spelares stats hittar ni här

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen