Måndagsblandning

Bara att se ett 20-tal Södrafans på Jämtkraft Arena borde vara stoff nog att ge ut en blandning en vanlig ordinär måndag mitt i brinnande semestertider. Så vad väntar jag på. Ett oavgjort resultat var nog alla jäkligt nöjda med inför matchen uppe i Östersund. Ett hemmalag som inte förlorat en match på sitt konstgräs. Ett hemmalag som är svenska cupmästare och snart ska möta turkiska storlaget Galatasaray i Europa League. Det mesta har gått som Kindberg och Co velat och det är ju störande.
Jimmy Thelin vet mycket väl hur man m å s t e spela mot Östersund för att få med sig poäng. Han och hans lag var en ynka stopptid på att bli det första lag i år att vinna där uppe. En taktisk triumf som sånär gav tre poäng hem till Jönköping. Östersunds farlighet skapades på fasta situationer (läs: hörnor) i övrigt så skapades inte så värst mycket. Mycket boll blev det givetvis för ÖFK men det var ju också planen från Södras sida. Ett tajt defensivt tänk och sedan kunna utnyttja sina chanser. Och chanser skapade Södra, två rejäla chanser i första halvlek och sedan det fina målet där Daryl Smylie visade att han är en av ligans bästa huvudspelare.
# Extra extra kul att se Daryl Smylie i finfin Smylieform. Det är såhär vi vill se honom. Det glöder om honom och då är Smylie som bäst.
Anton Cajtoft fick återhämta sig hemma i Jönköping och det betydde att Francisco Mancilla fick chansen för första gången i år. Där visade också Jimmy Thelin att den tänkta (givna) backupen till Cajtoft, Evgenij Kobozev, är tredje valet och frågan är om han ens är kvar säsongen ut. Mancillas kontrakt går ut sista juli och då får vi nog beskedet. Jag tror inte att man behåller alla tre säsongen ut.
Mancilla gjorde det bra igår och verkade också älska att stå i centrum. En axelskada satte stopp i början av andra halvlek men jag är inte helt säker på att han verkligen ville bryta matchen där. Kobozev känns inte helt hundra och självförtroendet är definitivt inte på topp hos ryssen.
# Nanne-effekten i Kalmar har inte kommit än och det får vi vara glada för. En ny tung förlust hemma mot AIK gör att det nästan blir en ”måste match” i nästa omgång borta mot AFC Eskilstuna.
AFC, Halmstad, Kalmar och Sundsvall är lagen bakom Södra och det gäller att ha minst tre av dem efter sig när vi summerar säsongen.
På lördag öppnas transferfönstret och frågan är vad som händer inom Södra. Anton Andreasson kommer att stanna denna veckan också och det betyder ju att han definitivt är intressant för Thelin & Co. Andreasson har gjort enstaka inhopp för Elfsborg och senaste klubbadressen har varit italienska Serie D-klubben Pro Patria. Andreasson är i grunden en offensiv mittfältare men kan även spelat på en kant.
# Nästa vecka startar Gothia Cup och där J-Södra åker med flera lag. Mest intressant blir det kanske att följa klubbens U17 lag. Vi kan utlova rapporter om hur det går för dem under turneringen.
Benjamin Tannus, Kalle Ekman och Adam Fägerhag fick alla plats i truppen mot Östersund och snart vill vi även se dem på planen. Lite noterbart att Fägerhags gamla klubbkompis från Tibrotiden, Ludvig Fritzson, fick göra sina första allsvenska minuter igår. Båda spelade i Tibro i division II säsongen 2014. Adam valde spel i J-Södra 2016 och Ludvig gick till Degerfors året innan och blev i år värvad av Östersund.
# Gm var det ja. All cred som finns till de som reste till Östersund. Och ni hördes vill jag lova. Kärlek!
# En hel vecka kvar till nästa match. Sjukt jobbigt. Då vill jag att vi går för tre poäng. Nu är det nog med oavgjorda matcher. Nu vill vi se en trea inför hemmafansen. Gärna en lite offensivare laguppställning och jag tycker faktiskt att Thelin borde ge Arni chansen från start. Stefan Karlsson är avstängd och det finns några alternativ men ”enklast” vore att flytta ner Tamimi. Enkelt är det sällan och Jimmy Thelin vet troligen bäst.
 
 

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen