Gothia, gojjer & Hamidovic

Mitt i veckan och när Malmö som mest sliter för att skaffa sig en så bra fördel som möjligt i CL-kvalet så ska jag plita ner dagens tänkvärda ord i en blandning.
# # # #
Jag skrev lite kort om Gothia Cup i måndagens blandning och J-Södra åker ner med totalt fem lag: två lag i 12-årsklassen pojkar, ett pojklag i 15-årsklassen, ett flicklag i 12-årsklassen samt ett lag i 17-årsklassen kallad Tipselit Trophy.
U17 laget ska möta IFK Norrköping, ASEX (Elfenbenskusten) och ACBB Paris (Frankrike). Peter Anderssons gäng har mött Norrköping i seriespelet, förlust hemma med 2-4, och på pappret så ser gruppen svår ut. På måndag spelas första rundan och då möter man ASEC.
# # # #
Gröna Gojjer är en ny supporterförening som ska stötta Jönköpings Södra. Idel kvinnor där gemenskap och trygghet är ledorden.
– Det är så många flickor som spelar fotboll i Jönköping, och vi vill locka de unga tjejerna att gå upp på ståplats och att det inte är farligt att stå bredvid de skränande killarna. Vi tycker inte att det är det och då kan vi stå lite framför och pusha upp andra, berättar en av initiativtagarna Liza Tedman Svärd till Jnytt.
Södrasajten ställer sig till hyllningskören och välkomnar Gröna Gojjer till den gröna supporter familjen.
# # # #
Nuförtiden lägger de allsvenska klubbarna stora resurser på att kartlägga serierna under allsvenskan. Superettan och division 1 är nästintill sönderscoutat. Inför den här säsongen plockade vi tex Brages u-landslagsspelare Alexander Jallow. J-Södra har naturligt bra koll på både Superettan och serien under och ett namn som sticker ut lite extra nu är söderettans skytteligaledare: Edin Hamidovic. 11 fullträffar såhär långt för 23-åringen som är inne på sin andra säsong i Husqvarna FF. Edin har som bekant ett förflutet i J-Södra och fick på sina två inhopp i Superettan även göra ett mål borta mot Gais 2013. Därefter har det blivit spel i Skövde AIK och Motala AIF innan det blev Vätterbygden igen 2015.
Frågan är om Jimmy Thelin och J-Södra är intresserade. Hade han spelat i vilken annan klubb som helst hade han varit det. Nu vet jag inte. Hans prislapp har säkert rusat i höjden men samtidigt har vi numera ett hyfsat gott samarbete med Husqvarna och de vill säkert fortsätta med det även i fortsättningen.
# # # #
Jonas Thern i Värnamo och Tobias Linderoth i Elfsborg. Våra närmaste konkurrenter, när det gäller unga talanger, har lite (eller mycket) draghjälp när det gäller att knyta till sig unga talanger. Sedan Jimmy Thelin lyftes upp som a-lagstränare har vår ungdomsverksamhet verkat lite i tysta. Inför året hoppade man av U19 allsvenskan och satsade fullt ut på U21-serien. Det finns inget facit till om det var rätt eller fel utan det får vi se senare. Just nu är allt fokus på a-laget och dess verksamhet och alla beslut som tas är för a-lagets bästa. Ungdomsakademin har hamnat någonstans där bakom och jag tror att det enda som kan ”rädda” den är att profilera den med ett etablerat starkt namn. Vi behöver helt enkelt få in en Jimmy Thelin där också.
# # # #
Häcken hemma på måndag. Jag drömmer om tre poäng. Ge mej tre poäng!
# # # #
Elfsborg har alltså gått ett steg längre i att kartlägga sina motståndare. De skickar sin sportchefs son. Och han får stanna i två veckor!
# # # #
När jag läser Häcken tänker jag nästan alltid på Christoffer Källqvist. När vi stångades mot Häcken i Superettan var Källqvist alltid en gigant i målet. Jag hade glömt bort honom lite men så dyker han upp och han spelar ju faktiskt fortfarande kvar i Häcken och har stått fyra matcher i år. 18 (!) a-lagssäsonger för Häcken – ja jisses.

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen