Oavgjort mot Helsingborg

Det blev delad pott mot Helsingborgs IF på vallen efter 1-1 och ett underläge i halvtid där HIF gjorde mål på övertid men Cibicki kvitterade i början av 2a halvlek.
Södra började matchen på ett mycket bra sätt där man redan inledningsvis hade skapat ett par farliga chanser genom Smylie, Kozica och Cibicki och man fortsatte att dominera spelmässigt de första 20 min. Även en misstänkt straffsituation för Södra men Domare Hemlin vinkade avvärjande. Sedan blev spelet jämnare men ytterligare målchanser kom på övertid i första halvlek där Helsingborg hade ett avslut i ribban. Det sista som händer i halvleken är en frispark där Helstrup i HIF nickar in ledningsmålet för skåningarna.
Södra börjar 2a halvlek bra och kvitteringen kommer efter ett par minuter där Thelin spelar fram Cibicki som sätter bollen säkert i mål. Södra fortsätter på samma sätt och Thelin hittar återigen fram till Cibick som kommer fri men Chencinski i Helsingborgsmålet gör en fin räddning vid ena stolpen. Mehic i Södramålet gör ett par fina räddningar när Helsingborg kom fram. I slutet av matchen så har Smylie och Cibicki ett par bra avslut men Chencinski räddar och matchen slutar 1-1. Södra gör en mycket bra prestation och nästa match på tur är på onsdag i Göteborg mot BK Häcken.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Helsingborg 1-1 (0-1)
0-1 (45+3) Frederik Helstrup Jensen 1-1 (48) Pawel Cibicki
Varningar: JÖN: Alex Portillo, Fredric Fendrich  HIF: Peter Larsson
Publik: 5.005 på Stadsparksvallen
Domare: Johan Hamlin, Bro
LAGET:
Damir Mehic – Tom Siwe, Alex Portillo, André Calisir, Viktor Rönneklev – Robert Gojani, Fredric Fendrich – Dzenis Kozica (70), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Pawel Cibicki
Inhoppare: Jesper Svensson (70)
Övriga: Bence Verebélyi, Tobias Nilsson, Liridon Silka, Markus Tegebäck, Stian Aasmundsen, Moses Ogbu
STATISTIK:
Bollinnehav: 55-45 (47-53)
Skott: 15-8 (8-5)
Skott på mål: 7-4 (0-2)
Hörnor: 7-4 (2-3)
Frisparkar: 12-8 (4-4)
Offside: 4-3 (3-1)
Gula kort: 2-1 (1-1)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen