Smylie sänkte Gefle

J-Södra besegrade Gefle IF i den fjärde allsvenska omgången. Efter en mållös första halvlek kunde Daryl Smylie avgöra matchen då han sköt in bollen via försvararen Jonas Lantto i mål. J-Södra har nu vunnit tre av sina fyra inledande matcher.
DSC_5288I första halvlek så har vårt grönvita lag stort bollinnehav men det är Gefle som skapar dom första målchanserna och det är Dioh Williams som i upptakten av första halvlek vinner en duell i straffområdet och avslutet går utanför. Nästa målchans så spelar Dioh Williams fram till Johan Bertilsson men avslutet går utanför. Södra har flera halvchanser men efter efter drygt kvarten så slår Kozica en perfekt hörna där Daryl Smylie är högst och nickar men en Gefle spelare räddar på mållinjen. Nästa målchans som kommer är även den Södras där Pawel Cibicki och Tommy Thelin spelar väggspel och Cibicki kommer fri men Anders Andersson i Gefle målet räddar. Precis innan halvtimmen spelat så får Simon Skrabb i Gefle en friläge från kanten men Damir Mehic gör en mycket fin räddning. Sista kvarten av första halvlek så fortsätter Södra att ha stort bollinnehav och man skapar ett par halvchanser till men mållöst i halvtid.
I  början av andra halvlek så har Södra det ett par misstänkta straff situationer men domaren Glenn Nyberg vinkar avvärjande. Men nästa målchans är Södras där Kozica spelar snett inåt bakåt där Cibicki kommer perfekt med avslutet går i stolpen. Bara någon minut senare så slår Siwe ett hårt inlägg på marken där Smylie klackar bakåt till Cibicki som avslutar men Andersson räddar. Efter det så spelar Fendrich fram Kozica som avslutar men även här räddar Andersson. Men i den 83 minuten slår Robert Gojani en hörna där Smylie avslutar med foten och som ger Södra 1-0!! Ett par minuter efter det så har Smylie ett avslut som går stolpe – stolpe ut. Den sista målchansen i matchen är Gefle där Tom Siwe räddar på mållinjen.
Södra vinner helt rättvist och man har 56 – 44 i % i bollinnehav och man skapar flera målchanser än Gefle där bl a några går i stolpen, en räddas på mållinjen, man spelar sig fram förutom dom till 3-4 riktigt fina lägen. En mycket bra prestation av grönvita eleganter!!
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Gefle 1-0 (0-0)
1-0 (83) Daryl Smylie
Varningar JÖN: Daryl Smylie, Joakim Karlsson
Publik: 3.482 på Stadsparksvallen
Domare: Glenn Nyberg, Borlänge
LAGET:
Damir Mehic – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Robert Gojani, Fredric Fendrich (76) – Dzenis Kozica (89), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Pawel Cibicki (71)
Inhoppare: Moses Ogbu (71) Stian Aasmundsen (76) Jesper Svensson (89)
Övriga: Bence Verebélyi, Jonathan Tamimi, Tobias Nilsson, Liridon Silka
STATISTIK:
Bollinnehav: 56-54 (60-40)
Skott: 12-11 (5-4)
Skott på mål: 10-7 (4-3)
Hörnor: 8-6 (2-2)
Frisparkar: 8-13 (5-8)
Offside: 5-0 (3-0)
Gula kort: 2-0 (0-0)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen