Femetta borta mot AFC

J-Södra tog andra raka bortasegern denna vecka när man i eftermiddag besegrade AFC United med klara 5-1 efter 1-1 i paus. Tommy Thelin gjorde viktiga 2-1 i mitten av andra halvlek och därefter var det inget snack om vilket lag som skulle vinna. Eftermiddagens målskyttar var Tommy Thelin 2, Fredrik Olsson 2 och Tim Söderström.
Fredrik Olsson gav Södra ledningen efter drygt tjugo minuters spel då han snyggt rakade upp ett skott i det främre krysset, assisterad av Fredric Fendrich. Det var bud på fler bortamål men istället var det AFC som fick till en kvittering efter en frispark strax utanför straffområdet. El Kabir slog den till en helt fristående Omar Jawo som kunde nicka in bollen otagbart bakom Anton Cajtoft.
Andra halvlek inleds ungefär som den första slutade, lite för lågt tempo, men när väl Södra drog upp tempot så pressade man tillbaka AFC. Tommy Thelin och Daryl Smylie samarbete snyggt fram till det viktiga 2-1 målet, som blev matchavgörande idag. Efter det målet var det inte längre något snack.
1-3 kommer i den 74:e minuten och det är Fredrik Olsson som nickar in det efter en ny Smylie-assist. 1-4 kommer i den 88:e minuten genom Tommy Thelin och Tim Söderström får avsluta målskyttet på övertid.
En stabil och skön seger och andra raka segern på bortaturnén denna vecka.
MATCHFAKTA:
AFC United – Jönköpings Södra 1-5 (1-1)
0-1 (21) Fredrik Olsson 1-1 (39) Omar Jawo 1-2 (69) Tommy Thelin 1-3 (74) Fredrik Olsson 1-4 (88) Tommy Thelin 1-5 (90) Tim Söderström
Varningar: AFC: Luca Polo (71) Rabi Elia (89)
Publik: 526 på Skytteholms IP
Domare: Diako Behnam, Stockholm
LAGET:
Damir Mehic – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich (74), Robert Gojani – Ronny Sabo (46), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson (85)
Inhoppare: Tim Söderström (46) Liridon Silka (74) Sebastian Holmkvist (85)
Övriga: Jonathan Tamimi, Max Watson, Tobias Nilsson, Damir Mehic
STATISTIK:
Skott: 12-18 (6-9)
Skott på mål: 5-7 (3-3)
Hörnor: 9-3 (6-1)
Frisparkar: 6-12 (3-5)
Offside: 2-4 (0-3)
Gula kort: 2-0 (0-0)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen