Oavgjort i länsderbyt

0
613

J-Södra fick med sig en poäng från kvällens länsderby på Finnvedsvallen. Efter en mållös första halvlek gav Robert Gojani J-Södra ledningen i minut 60 men bara fem minuter senare kvitterade Värnamos Dzeniz Kozica.
Det blev en publikfest denna tisdagskväll på Finnvedsvallen. Närmare 1000 Södrasupporters fanns på plats för att ge sitt stöd och det blev en härlig inramning till länsderbyt. J-Södra var det spelförande laget inledningsvis och Värnamo avvaktade och säkrade hemåt. Under de första 45 minuterna bjöds vi inte på några direkta farligheter. Vi minns iallafall Tommy Thelins försök till mål men skottet en bit över Björn Åkessons målribba. Halvlekens bästa chans får Fredrik Olsson i slutet av halvleken men han placerar bollen utanför.
Andra halvlek rivstartar och Tom Siwe får en jättemöjlighet efter hörna men nicken tätt utanför. Efter lite drygt timmen spelad får Tommy Thelin frispark ute på vänsterkanten knappa metern utanför straffområdet. Robert Gojani stegar fram och skjuter frisparken via Värnamos Victor Nilsson i mål.
Glädjen blir dock kortvarig. Bara fem minuter senare är hemmalagets Dzenis Kozica igenom  och rivs ner av Joakim Karlsson och domaren Kaspar Sjöberg tvekar inte utan dömer straff för Värnamo. Samma Kozica stiger fram och skjuter in bollen utan chans för Anton Cajtoft i målet.
Mer mål skulle det inte bli denna kväll. Hemmalaget får den sista chansen men man kommer inte till avslut i ett bra läge.
1-1 slutar matchen och det får sägas vara ett rättvist resultat. Hela fem gula kort till våra spelare kändes en aning för mycket och för Daryl Smylie betyder det att han missar måndagens match mot Assyriska.
MATCHFAKTA:
IFK Värnamo – Jönköpings Södra 1-1 (0-0)
0-1 (60) Robert Gojani 1-1 (65) Dzenis Kozica
Varningar: VÄR: Carlos Gaete Moggia (29) Freddy Winst (52) Issam Jebali (79)  JÖN: André Calisir (42) Fredrik Olsson (52) Joakim Karlsson (64) Robert Gojani (85) Daryl Smylie (88)
Publik:  4.489 på Finnvedsvallen
Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö
LAGET:
Anton Cajtoft – Tom Siwe, Joakim Karlsson, André Calisir, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich (74), Robert Gojani – Jesper Svensson (76), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson (84)
Inhoppare: Liridon Silka (74) Tim Söderström (76) Sebastian Holmqvist (84)
Övriga: Max Watson, Jonathan Tamimi, Simon Dimitrijevic, Damir Mehic
STATISTIK:
Skott: 3-8 (1-3)
Skott på mål: 2-3 (0-0)
Hörnor: 6-8 (4-1)
Frisparkar: 15-11 (7-5)
Offside: 2-2 (0-1)
Gula kort: 3-5 (1-1)
Röda kort: 0-0 (0-0

Lämna ett svar