Södra föll i regnet på Borås Arena

J-Södra föll i kvällens drabbning på konstgräset på Borås Arena. IFK Värnamo vann med 2-0 efter 1-0 i paus och man dessutom rättvist. – Inget snack om att det var rättvist men vi deppar inte ihop för det utan laddar om för att göra det bättre i nästa match, sa Jimmy Thelin efter matchen.
Efter diverse turer kunder länsderbyt mot IFK Värnamo äntligen spelas och det blev i Borås det skulle avgöras. Värnamo visade omgående att det här inte skulle bli någon enkel uppgift att lösa och efter dryga minuten var det ytterst nära att vi nickade in en boll i eget mål men Anton Cajtoft var med och gjorde en kvalificerad räddning. Anton skulle få en hel del att göra under första halveks första hälft.
J-Södra var passiva och Värnamo var både tvåa och trea på bollarna och det var föga överraskande att 1-0 målet skulle komma. I minut 23 var Dzenis Kozica sist på bollen efter diverse turer i vårt straffområde och ledningsmålet var ett faktum.
Det kunde blivit fler ”hemmamål” för chanser saknades inte. På övertid hade Värnamo en boll inne men domare Kanerva blåste frispark för Cajtoft istället. För Södras del handlade mest om att försöka försvara sig. Något vidare anfallsspel visade man inte upp men vi var ändå nära en kvittering då Fredrik Olsson försökte lobba in bollen bakom Björn Åkesson i Värnamomålet men Åkesson och Värnamo räddades av stolpen.
Andra halvlek hann knappt starta förrän bollen låg bakom Cajtoft i målet. Benjamin Fadi prickade stolpen och på returen fanns Sebastian Göransson som enkelt kunde raka in 2-0 för Värnamo.
J-Södra försökte och försökte men var inte riktigt nära den här gången. För tredje matchen i rad får man lämna planen utan seger och målfabrikationen har varit tunn.
– Tyvärr räckte vi inte till ikväll men vi kommer igen. En stor eloge till våra fans som fanns på plats en sen tisdagskväll, avslutar Jimmy Thelin.
Redan på torsdag spelar J-Södra igen då ett cupmöte väntar borta mot Värmdö FF.
Daryl Smylie och Karl Svensson drog på sig varsitt gult kort ikväll och missar därmed måndagens hemmamöte mot Syrianska. Detsamma gör Carlos Garcia som från bänken fick sitt tredje gula kort för säsongen.
MATCHFAKTA:
IFK Värnamo – Jönköpings Södra 2-0 (1-0)
1-0 (23) Dzenis Kozica 2-0 (49) Sebastian Göransson
Varningar: VÄR: Juan Robledo, Tobias Englund, Archford Gutu  JÖN: Daryl Smylie, Robert Gojani, Karl Svensson, Carlos Garcia
Publik: 296 på Borås Arena
Domare: Antti Kanerva, Olofstorp
LAGET:
Anton Cajtoft – Tom Siwe, André Calisir, Karl Svensson, Jesper Manns – Fredric Fendrich (71), Robert Gojani – Jesper Svensson (64), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson
Inhoppare: Ronny Sabo (64) Simon Dimitrijevic (71)
Övriga: Damir Mehic, Joakim Karlsson, Jonathan Drott, Viktor Rönneklev, Carlos Garcia
STATISTIK:
Skott: 12-16 (7-8)
Skott på mål: 8-7 (6-3)
Hörnor: 11-4 (6-0)
Frisparkar: 8-17 (3-11)
Offside: 0-2 (0-1)
Gula kort: 3-4 (3-1)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen