18-åringar bakom cupavancemanget

J-Södra besegrade ikväll Värmdö FF i Svenska Cupen och är därmed kvalificerade till gruppspelet nästa år. Matchen ikväll var mållös efter första halvlek men i andra halvlek avgjorde Södra genom Simon Dimitrijevic och Max Watson. Det är alltid lika kul att se att våra unga, talangfulla, spelare tar för sig och kul att båda våra målskyttar är födda 1996.
– Vi gör en mycket bra match och är det spelförande laget även om Värmdö gjorde det svårt för oss. Vi visste att målet skulle komma så det var bara att mala på, säger Jimmy Thelin efter matchen.
DSC_9022Simon Dimitrijevic och Max Watson var målskyttarna som stack ut denna kväll. För Simon har det tidigare blivit tre inhopp i Superettan men för Max var det första tävlingsmatchen i a-laget.
Simon gav Södra ledningen i mitten av andra halvlek efter att ha fått bollen på offensivplanhalva fintade han en motståndare innan han sköt in bollen via en touch bakom en ställd hemmamålvakt. Dryga kvarten senare avgjorde Max definitivt matchen genom att nicka in 0-2 på en hörna från Daryl Smylie. – Det var bara att hoppa upp och nicka in den, summerade Max målet.
I och med segern är J-Södra klara för tredje rundan av Cupen som är ett gruppspel som spelas under mars 2015.
Värmdö – Jönköpings Södra 0-2 (0-0)
0-1 (63) Simon Dimitrijevic 0-2 (78) Max Watson
Varningar: Daryl Smylie
Publik: 420 på Värmdövallen
Domare: Björn Särnbrink, Segeltorp
Damir Mehic – Amer Eriksson Ibragic, Max Watson, Karl Svensson, Viktor Rönneklev – Carlos Garcia, Simon Dimitrijevic (64) – Ronny Sabo, Daryl Smylie, Jonathan Drott (64) – Oskar Olsson (64)
Inhoppare: Dijan Vukojevic (64) Fredric Fendrich (64) Jesper Svensson (64)
Övriga: Joakim Spörk, Felix Jacobsson, Kirill Laptev, Tom Siwe