Olsson tremålsskytt mot Assyriska

J-Södra tog sin andra raka seger mot Assyriska när lagen drabbades samman på ”Vallen” idag. Slutsiffrorna skrevs till 4-0 efter tre mål av Fredrik Olsson och ett mål av Daryl Smylie. Noterbart också att Anton Cajtoft höll sin femte nolla.
Första halvlek var spelmässigt en jämn historia där Assyriska inte alls var ofarliga. J-Södra var å andra sidan effektiva när möjligheterna kom. 1-0 kom efter en mönsteranfall där Tommy Thelin till slut hittar Fredrik Olsson som inte gör något misstag. Bara minuten senare gör Olsson 2-0 av bara farten. Innan halvleken är slut gör Södra också 3-0 genom Daryl Smylie efter en hörna.
I andra halvlek gör Fredrik Olsson sitt tredje mål i matchen och det var åter Tommy Thelin som assisterade.
DSC_7432Hela Södralaget gör en stabil insats över 90 minuter. Inledningsvis var gästerna hetare och det hade inte varit orättvis med ett bortamål.  1-0 och 2-0 inom loppet av en minut gav en rejäl uppförsbacke för Assyriska och det blev avgörande idag. Extra skönt att få göra fyra mål inför hemmapubliken och samtidigt inte släppa in något mål. Fredrik Olsson visade vilken målskytt han är och det var också klass i framspelningarna av Thelin till två av målen. Lagkaptenen dubblade därmed sina passningspoäng för säsongen.
Jimmy Thelin var naturligtvis nöjd med insatsen och berömde sina mannar efter matchen. – Jag är nöjd med grabbarnas inställning och de jobbade hårt tillsammans.
Assyriskas tränare Sören Åkeby gratulerade Södra till en bra match. – Det var jämnt fram till 1–0. Efter det var det för många av våra spelare som rasade ihop. Det är bara att gratulera J-Södra, de är ett bra lag, spelar fin fotboll och är löpvilliga. De vann rättvist i dag.
Matchens stora utropstecken var naturligtvis tremålsskytten Fredrik Olsson som nu är uppe på åtta fullträffar i serien och därmed passerade Smylie i den interna skytteligan.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Assyriska 4-0 (3-0)
1-0 (34) Fredrik Olsson 2-0 (35) Fredrik Olsson 3-0 (43) Daryl Smylie 4-0 (68) Fredrik Olsson
Varningar: inga
Publik: 1.700 på Stadsparksvallen
Domare: Robert Daradic, Helsingborg
LAGET:
Anton Cajtoft – Tom Siwe, Joakim Karlsson, André Calisir, Jesper Manns – Fredric Fendrich (62), Robert Gojani – Ronny Sabo (62), Daryl Smylie (74), Tommy Thelin – Fredrik Olsson
Inhoppare: Carlos Garcia (62) Jesper Svensson (62) Jonathan Drott (74)
Övriga: Damir Mehic, Karl Svensson, Amer Eriksson Ibragic, Dijan Vukojevic
STATISTIK:
Skott: 12-6 (6-2)
Skott på mål: 7-4 (5-2)
Hörnor: 2-0 (2-0)
Frisparkar: 7-10 (4-4)
Offside: 3-3 (1-2)
Gula kort: 0-0 (0-0)
Röda kort: x-x (0-0)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen