Est.2007

Nollade hemma mot Bajen

Det blev tung afton för J-Södra då Hammarby gästade Stadsparksvallen. Gästerna vann med klara 4-0 efter 1-0 i paus. Nahir Besara satte ledningsmålet strax innan paus och nästan omgående efter paus kom 2-0 genom Pablo Pinones Arce. J-Södra försökte få kontakt men Kennedy Bakircioglus 3-0 mål avgjorde definitivt den här matchen. Andreas Haddad avslutade målskyttet med att göra 4-0.
Det var ett effektivt Hammarby vi fick se inför säsongens näst bästa publiksiffra. Över 3.500 åskådare hade letat sig upp till ”Vallen” denna torsdag och de fick se en relativt chansfattig första halvlek. Gästerna hade mest boll och J-södra hade svårt att få till något ordnat spel. Det blev mest enstaka kontringar, främst genom Fredrik Olsson som lurade längst fram och oroade Bajenförsvaret. Efter två mål senast har självförtroendet fått en skjuts uppåt för Olsson. Han hade några halvchanser men fick gå av plan mållös när han blev utbytt  i mitten av andra halvlek.
Ett mål skulle det iallafall bli under de första 45 minuterna. Hammarbys Johan Persson hittade Nahir Besara i ett ypperligt läge mellan våra mittbackar och Besara gjorde inget misstag och gjorde sitt första mål för säsongen.
DSC_6975Andra halvleken började illa för J-Södra. Hammarby kunde utnyttja ett misstag på halvplan och efter en snabb omställning kunde Amadaiya Rennie slå ett perfekt inlägg till Pablo Pinones Arce som inte gjorde något misstag. Därefter skapade J-Södra mer framför Johannes Hopf i Hammarbymålet. Ett dubbelbyte med halvtimmen kvar gav mer energi och framförallt Ronny Sabo visade att han är i bra form. När reduceringen uteblev kunde Hammarby punktera matchen med ett elegant tredje mål. Kennedy Bakircioluglo, inhoppare för dagen, gjorde ett klassavslut och fick in bollen stenhårt intill första stolpen. En annan Hammarbyinhoppare, Andreas Haddad, avslutade fyrverkeriet med ett fjärde mål.
– Vinner man med 4-0 mot ett så pass bra lag so J-södra måste man vara nöjd, sa Hammarbys tränare Nanne Bergstrand efter matchen. Jimmy Thelin var inte lika nöjd med resultatet. – Fyra mål på fyra avslut vittnar om kvalitet. Tyvärr stack det iväg i målprotokollet.
J-Södra spelar redan på måndag då Assyriska FF väntar på Södertälje Fotbollsarena.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Hammarby 0-4 (0-1)
0-1 (44) Nahir Besara 0-2 (49) Pablo Pinones Arce 0-3 (71) Kennedy Bakircioglu 0-4 (84) Andreas Haddad
Varningar: JÖN: –  HAM: Marko Mihajlovic, Fredrik Torstenbö
Publik: 3.572 på Stadsparksvallen
Domare: Jim Petersson, Motala
LAGET:
Anton Cajtoft – Viktor Rönneklev, André Calisir, Karl Svensson, Tom Siwe – Fredric Fendrich, Daryl Smylie – Jesper Svensson (59), Tommy Thelin, Jesper Manns (59) – Fredrik Olsson (71)
Inhoppare: Ronny Sabo (59) Jonathan Drott (59) Dijan Vukojevic (71)
Övriga: Damir Mehic, Carlos Garcia, Simon Dimitrijevic, Joakim Karlsson
STATISTIK:
Skott: 15-8 (3-4)
Skott på mål: 7-4 (1-1)
Hörnor: 5-2 (0-2)
Frisparkar: 8-9 (3-5)
Offside: 2-1 (0-1)
Gula kort: 0-2 (0-1)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,129FansGilla
0FöljareFölj
899FöljareFölj

Senaste inläggen

Åttonde raka utan seger

Nio livlinor kvar

Bristande motivation

%d bloggare gillar detta: