Storseger över Landskrona

Vilken match det blev. Vilket målfyrverkeri. Vi vinner med hela 6-2 mot Landskrona BoIS. Matchen börjar jämnt och Landskrona är farliga när de ställer om snabbt. När mitten av halvleken har passerat så gör Jesper Svensson ett drömmål, där han en bra bit utanför straffområdet skjuter 1-0 i målvaktens högra kryss. 2-0 kommer bara några minuter senare då Daryl Smylie skjuter i stolpen men Robert Gojani fångar upp bollen och dribblar sig in i straffområdet och spelar fram Tommy Thelin som placerar in bollen vid stolpen. Härifrån forstätter Södra att ha boll och styra spelet. I slutet av halvleken gör Anton Cajtoft en suverän enhandsräddning på ett avslut bara någon meter från mål. Landskrona reducerar till 2-1 görs av Erik Andersson, som avslutar utanför straffområdet där Cajtoft är på bollen men den styrs in vid stolpen. Södra gör två byten där Viktor Rönneklev och Fredrik Olsson byts ut pga skador och Jonathan Drott och Ronny Sabo kommer in. I sista minuten på tilläggstid så nickar Sabo in 3-1 efter en hörna av Gojani.
I andra halvlek fortsätter Södra att skapa målchanser och i början av den så rivs Thelin ner när han får friläge av Jonny Lundberg i Landskrona som får rött kort och blir utvisad. Efter det så skapar man flera chanser att utöka sin ledning bl a genom Smylie, Sabo, Thelin. I slutet så blir det en trasslig situation i Södras straffområde där Karim Sadat är sist på bollen till slut och reducerar till 3-2. Södra replikerar snabbt på detta genom Jesper Manns som sätter 4-2 med ett hårt skott intill första stolpen där alla förväntar sig ett inlägg. När det återstår någon minut gör man sitt sista byte då Drott fått sig en smäll och måste byta så kommer Carlos Garcia in. 5-2 är ett fantastiskt fint fotbollsmål då, Sabo slår ett inlägg där Smylie slänger sig och liggande i luften nickar in bollen i mål. Det blev ett mål till då Garica avslutar med en yttersida som han placerar in vid ena stolpen.
Jimmy Thelin J-Södras tränare säger på presskonferensen: – I början av matchen kommer vi fel i våran höga press. De kunde komma runt oss på kanterna. I andra halvlek blir vi mer kompakta och grabbarna visar att de är starka. Fastän vi åker på mål i slutet så spelar vi lugnt och vi visar att vi är mentalt starka. Fastän vi inte spelar perfekt så skapar vi många målchanser.
NOTERBART
# Man gör 6 mål och man har 6 målskyttar. Det visar att det finns många som kan kliva fram som målskytt.
# Daryl Smylie gjorde 1 mål och 3 assist och Ronny Sabo gjorde 1 mål och 2 assist i dagens match.
# Nytt målrekord!! 6 mål i en match i Superettan har man inte gjort tidigare.
MATCHFAKTA:

Jönköpings Södra – Landskrona BoIS 6-2 (3-1)
1-0 (23) Jesper Svensson 1-1 (28) Tommy Thelin 2-1 (45) Erik Andersson 3-1 (45+3) Ronny Sabo 3-2 (82) Karim Sadat 4-2 (83) Jesper Manns 5-2 (89) Daryl Smylie 6-2 (90+2) Carlos Garica
Utvisningar: JÖN: – LAN: Jonny Lundberg, Andrew Stadler ( 2 varningar)
Varningar: JÖN: Robert Gojani  LAN: Erik Andersson
Publik: 1.661 på Stadsparksvallen
Domare: Mohammed Al-Hakim, från Köping
LAGET:
Anton Cajtoft – Jesper Manns, André Calisir, Karl Svensson, Viktor Rönneklev (45) – Fredric Fendrich, Robert Gojani – Jesper Svensson , Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson (45)
Inhoppare: Ronny Sabo (45), Jonathan Drott (45) (86), Carlos Garcia (86)
Övriga: Mikael Axelsson, Joakim Karlsson, Oskar Olsson, Amer Eriksson Ibragic
STATISTIK:
Skott: 18-9 (11-5)
Skott på mål: 10-5 (4-2)
Hörnor: 8-5 (6-3)
Frisparkar: 9-15 (4-6)
Offside: 2-2 (0-0)
Gula kort: 1-3 (0-1)
Röda kort: 0-2 (0-0)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen