Est.2007

Drott avgjorde på Studenternas

J-Södra tog sin andra raka bortaseger när man i eftermiddag besegrade Sirius med 0-1 (0-0). Efter en mållös första halvlek kunde inhopparen Jonathan Drott avgöra matchen när han placerade in ett skott otagbart för hemmamålvakten. Sirius satte hårt tryck på slutet men J-Södra kunde hålla undan och tog tre mycket sköna poäng.
– Grabbarna gjorde en kanoninsats. Vi är jättenöjda med att vinna här uppe, summerade tränaren Jimmy Thelin matchen.
Sirius hade det mesta och det bästa av spelet under första halvlek och där svarade Anton Cajtoft för några vassa räddningar. Framförallt var både Stefan Silva och Moses Ogbu framme och skapade vassa chanser men Cajtoft skulle vara omutlig denna afton. J-Södra hade svårt att få till målchanser och satte egentligen inte hemmamålvakten Andreas Andersson på några större prov under matchens första halva.
jonathan drott_halvJimmy Thelin gjorde ett snabbt byte i andra halvlek, ersatte Ronny Sabo mot Jonathan Drott, och det skulle vara ett lyckokast. I sin första bollkontakt placerade Jonathan in 0-1 i matchens 53:e minut och därmed hans första mål för säsongen. Och det där målet skulle alltså räcka hela vägen. Trots att Sirius forcerade och tryckte tillbaka oss kunde vi freda vårt mål. Försvarsarbetet i laget var hundraprocentigt och vårt ”bortaspel” har nu nollat motståndarna i två raka matcher. Noterbart att målvakten Anton Cajtoft nu har hållit nollan i fyra av åtta matcher.
I slutet av matchen tvingades Jesper Manns bryta matchen pga skada och det är klart hur illa det är. Tom Siwe och Carlos Garcia fick varsin varning och det betyder att Tom missar lördagens match hemma mot Landskrona BoIS.
MATCHFAKTA:
Sirius – Jönköpings Södra 0-1 (0-0)
0-1 (53) Jonathan Drott
Varningar: IKS: Johan Arneng JÖN: Tom Siwe, Carlos Garcia
Publik: 1.039 på Studenternas IP
Domare: Antti Kanerva, Olfstorp
LAGET:
Anton Cajtoft – Jesper Manns (78), Joakim Karlsson, André Calisir, Tom Siwe – Fredric Fendrich, Daryl Smylie – Ronny Sabo (51), Tommy Thelin, Jesper Svensosn – Fredrik Olsson (70)
Inhoppare: Jonathan Drott (51) Carlos Garcia (70) Oskar Olsson (78)
Övriga: Mikael Axelsson, Karl Svensson, Amer Eriksson Ibragic, Erik Axengren
STATISTIK:
Skott: 9-5 (6-4)
Skott på mål: 6-5 (4-4)
Hörnor: 7-4 (3-3)
Frisparkar: 14-12 (7-6)
Offside: 0-0 (0-0)
Gula kort: 1-2 (1-0)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,129FansGilla
0FöljareFölj
899FöljareFölj

Senaste inläggen

Åttonde raka utan seger

Nio livlinor kvar

Bristande motivation

%d bloggare gillar detta: