Jönköpings Södra IF — Östersunds FK

0
    334

J-Södra besegrade Östersund i eftermiddag med 1-0 i Svenska Cupens gruppspel Segermålet kom i den 17:e minuten efter ett självmål.
    J-Södra stod för en bra insats denna eftermiddag och det var ett steg i rätt riktning. Trots att vi inte själva stod för några mål denna match så fanns det bud på ett par stycken. Segermålet gjordes av gästerna, Hosam Aiesh styrde bollen i eget mål efter att Pawel Cibicki försökt nå Tommy Thelin i ett flygande anfall.
    Dessförinnan hade Östersund vaskat fram matchens första farlighet då Brwa Nouri testade Anton Cajtoft med ett distansskott men Cajtoft räddade. Ju längre halvleken gick desto mer Södra blev det.
    1-0 ledning i paus och i den andra halvleken jämnade gästerna ut spelet och skapade några chanser till kvittering. Max Watson fanns på plats då Cajtoft var överspelad och kunde rädda undan bollen från det öppna målet.
    J-Södra var ändå närmare ett 2-0 målet på slutet. Daryl Smylie revs ner i straffområdet men Tommy Thelin siktade högt men tyvärr över Keitas mål på den efterföljande straffsparken. Moses Ogbu hade två fina möjligheter och vi minns särskilt reflexräddningen av Keita där alla nog hade räknat med mål.
    Matchen slutade 1-0 och än lever hoppet om en gruppseger i cupgruppspelet. Det blir en ren final på Nya Parken nästa söndag mot IFK Norrköping.
    Jönköpings Södra – Östersund 1-0 (1-0)
    1-0 (17) Självmål
    Varningar: JÖN: Fredric Fendrich, Tom Siwe, Daryl Smylie, Jesper Svensson  ÖFK: Ronald Mukiibi, Saman Ghoddoos, Michael Omoh
    Publik: 344 i Elmiahallen
    Domare: Antti Kanerva, Olofstorp
    Anton Cajtoft – Tom Siwe, André Calisir, Max Watson, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich (25), Robert Gojani – Dzenis Kozica, Daryl Smylie, Tommy Thelin (78) – Pawel Cibicki (65).
    Inhoppare: Stian Aasmundsen (25) Moses Ogbu (65) Jesper Svensson (78)
    Övriga: Jonathan Tamimi, Tobias Nilsson, Liridon Silka, Damir Mehic
    Avslut på mål: 3-3 (1-2)