A-lagskontrakt för Måns Isaksson

Idag blev det officiellt att Måns Isaksson har kritat på ett a-lagskontrakt med Jönköpings Södra. 16-åringen har tränat med a-laget från och till under året och har fått spelminuter i Superettan i de två senaste matcherna. Debuten skedde mot GIF Sundsvall tidigare i juli.

Den här pusselbiten är oerhört viktig i Det Nya Södra. Att våra talangfulla spelare ska gå hela vägen upp till vårt representationslag kommer ge ringar på vattnet. Måns Isaksson är kanske den mest talangfulle spelaren från akademin från fram på år och dar och då känns det fantastiskt skönt i det gröna hjärtat.

På bara några dagar har vi nu fått klart med både Måns och Elias Nordström. Båda två från bygden, en från Barnarp och en från Tenhult. Att skapa vägar från våra lokala klubbar till J-Södra är både den smartaste, billigaste och just nu nödvändigaste väg att vandra. Alla kommer att tjäna på den vägen.

Vi bugar och bockar för Tenhults IF och Barnarps IF som har en del i fostrandet av dessa fina, talangfulla spelare.

En fin Södradag i historien.

– Vi är väldigt glada att Måns valt att signera ett långtidskontrakt med oss efter en lång tid av diskussioner. Han har stått inför ett tufft val med flera anbud från stora klubbar i Europa.
Måns är en landslagsspelare och en av största talangerna i landet, att han väljer att stanna i Jönköpings Södra är en viktig signal som visar på att spelare av hans potential och kaliber känner att de kan ta nästa steg i karriären hos oss och utvecklas i vår tränings- och matchmiljö. Vi hoppas att kunna hjälpa Måns på vägen att nå sin fulla potential, säger Junes Barny till klubbens hemsida.

 

FAKTA: MÅNS ISAKSSON
Född: 7 april 2007
Moderklubb: Tenhults IF
SEdebut: Hemma mot GIF Sundsvall den 15 juli 2023
Aktuell: Har skrivit på ett 3-års kontrakt med Jönköpings Södra IF

Ettan Södra

SäsongKlubbMatcherStartSpeltidMålAssistPoängGula kortRöda kort
2024Jönköpings Södra IF00000000
Total-00000000

Superettan

SäsongKlubbMatcherStartSpeltidMålAssistPoängGula kortRöda kort
2023Jönköpings Södra IF6221200000
Total-6221200000

Svenska Cupen

SäsongKlubbMatcherStartSpeltidMålAssistPoängGula kortRöda kort
Total-

Karriär totalt

SäsongMatcherStartSpeltidMålAssistPoängGula kortRöda kort
20236221200000
Total6221200000

Foto: Daniel Ståhl

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen