Dom får vänta ett tag till

0
192

Vi är inte helt bortskämda med en fredagsmatch men imorgon smäller det när Eskilstunas stoltheter AFC kommer på besök. Ska förlustnollan stå intakt eller ska gästerna, likt förra året, åka hem med en blytung seger. Vi får snart svaret på det.

Obesegrade Södra. Vi ska inte älta det där för någongång kommer den första plumpen. Men inte imorgon. Inte mot AFC. Inte mot Simon ”Dom får vänta ett tag till” Adjei Karlsson.

Jesper Manns klev av senast och kan inte spela mot AFC, tyvärr. Adam Ben Lamin är avstängd efter sitt frispel senast vilket innebär en ny backlinje. Alex och Arvid är givna och frågan är hur Garcia ställer upp nu. Fortsätta spela med en fyrbackslinje eller välja en trebackslinje? Alex, Arvid & Albin ligger rätt bra i munnen.

# # # # #

Superettans hetaste spelare? Pashang såklart. Eller ”Hulken” som han kallades i någon podd. En sevärdhet som i par med Robin Book stått för 8 av 12 mål framåt såhär långt.

# # # # #

Book var det ja. Sällan hyllad. Ständigt en klagomur efter sig men ingen i världen kan ta ifrån honom att han gör poäng i match efter match. 4 mål och 3 assister på 6 matcher talar sitt tydliga språk. Klass.

# # # # #

Det var inte förvånande att PeO Ljung fick kicken av TFF. Att det tog sex matcher var kanske en överraskning. Självbilden nere i Skåneland har fått sig en rejäl törn och alla (utom TFF:arna) njuter.

# # # # #

Vi har verkligen fått se för lite av lille August Karlin. Vi vill ha meeeer.

# # # # #

Smällen i förra årets premiär mot just AFC var en jävla smäll som vi inte hämtade oss ifrån. Vore så skönt att tvåla dit dom i vår egna borg. AFC har inlett med en seger, två oavgjorda och tre torskar och i senaste omgången blev det 1-1 hemma mot Utsikten.

# # # # #

Henrik Löfkvist lägger skorna på hyllan och det är givetvis oerhört tråkigt. Det blev bara fyra matcher för Eleganterna där hemmamatchen mot TFF den 23 april blev det sista framträdandet för Henrik. Vi önskar Henrik all lycka i framtiden och hoppas att kroppen kan läka ihop fullt ut nu. Tack.

# # # # #

J-Södra har gjort näst flest mål i serien, 12 stycken. Det trodde man inte för några veckor sedan. Riktigt snygga mål också, de flesta av dom.

Öster är värst givetvis med 14 stycken.

# # # # #

Fortfarande ingen ordförande eller ens en kandidat som är villig att ta över. Det är naturligtvis inte många som står på kö för att ta över den klubban och vi vet heller inte hur många som fått frågan. Jag tror fortfarande Sune Lantz är ett namn som kan dyka upp igen. Ett av väldigt få namn som skulle kunna ta sig an uppgiften att rädda situationen.

# # # # #

Måns Isakssons framfart har väl inte undgått någon. Sveriges P16-landslag har spelat en fyrnationsturnering i Portugal. Måns spelade alla 3 matcherna. Det blev förlust 2-5 Italien, förlust 0-3 Portugal, seger 2-1 Belgien. Han spelade hela matchen mot Belgien och var lagkapten och gjorde ett av målen.

J-Södra och sportchef Barny har ”försökt” att signa upp honom men något säger att det inte blir så.

– Vi har försökt under en längre tid att signera ett kontrakt med honom. Han har fått ett avtal att ta ställning till, och jag förstår att det är ett svårt beslut för honom. Det är flera klubbar som är intresserade av honom men vi har gjort allt vi kan för att han ska stanna hos oss, säger Junes Barny till JP i en intervju.

VI kan bara hoppas.

# # # # #

Dom får vänta ett tag till. Den raden syftades till en intervju med Simon Adjei Karlsson i samband med att övergången till AFC blev känd. Enligt Simon fanns diskussioner med J-Södra men ”dom får vänta ett tag till” för nu ska han ha sitt stora Eskilstuna äventyr.
Lycka till med det, Simon.

# # # # #

Missa inte att boka upp till GAIS borta. Lördagsmatch på Gamla Ullevi är inte då dumt. Boka upp dig här

# # # # #

Topp 3 just nu

+++ Andrés Garcias klädstil

Välklädd och stilfullt. Ett spanskt modelejon.

++ J-Södra på sociala medier

Bra mycket bättre fart på sociala medier nu.

+ Poängsviten

Obesegrade efter sex matcher trodde väl ingen på. Håll i, håll ut.

 

Lämna ett svar