Bästa starten sedan succésäsongen

0
263

Tänk att allt blir så mycket enklare, så mycket lättare och så mycket skönare när man vinner matcher. Efter fem omgångar av årets Superetta är herrarna än så länge obesegrade efter två segrar och tre kryss. Så bra start har vi inte haft sedan succésäsongen 2015 då vi till slut vann hela serien.

VSK-matchen var vår hittills bästa insats såhär långt. Stabilt är ett ord som kanske klingar lite väl osexigt men det var en väldigt stabil insats över nästan 97 minuter. Västerås SK kom till Vallen med fullpott men kom ingenstans mot ett (ni vet) stabilt hemmalag.

Det är ju såhär man vill att vi ska spela på hemmaplan. Minimera chanserna för bortalaget. Ånga på framåt. Vårt anfallsspel har blixtrat till då och då. Pashang Abdulla är redan en publikfavorit och alla såg vad som hände i andra halvlek. Ingen, ingen i VSK kunde komma åt honom och målet som betydde 2-0 var en styrkedemonstration av Mr Abdulla. Herrejävlar vilket mål.

# # # # #

Arvid Eriksson är 20 år gammal men agerar mittback som att han lirat med Glenn Hysén under tio säsonger.

# # # # #

VSK kommer säkert tillhöra det övre skiktet i år. Har ett väldigt intressant lag där kapten Johansson alltid drar ett tungt lass. Enligt VSK:arna på läktarna så blev det nog en reaktion på den fina starten. De kom inte upp i samma klass som tidigare. Sen om det berodde på motståndet ville de inte säga. Nåja.

# # # # #

Glädjen som utbryter när domaren blåser av matchen borde filmas och läggas upp varje måndagsmorgon för att göra livet lite lättare. Ren, sann glädje. Underbart att se. Vår ledarbänk sparar definitivt inte på krutet när det gäller att fira tre poäng. Jag gillart!

# # # # #

2-1 var ett gångbart resultat för våra lag under lördagen. Förutom att herrarna vann så blev det 2-1 segrar för både P19-, P17- och P16-lagen.

Går det bra för a-laget, går det bra för alla lag. Det är sen gammalt.

# # # # #

Östers självmål hemma mot Östersund gav deras första förlust. Just ÖFK är våra nästa motståndare när vi reser till Jämtkraft Arena på lördag. ÖFK har inlett över förväntan och står på 11 pinnar efter fem matcher. Kan vi spräcka deras förlustnolla månne?

# # # # #

Garcia valde att sätta in samtliga mittbackar i lördags och det var nästan som man väntade på att vi skulle kasta in Erik Skördåker också.

# # # # #

Dundertungt för Skånelagen såhär långt. TFF tappade en 3-1 ledning idag hemma mot Giffarna. Torsk med 3-4 och ubertopptippade Trelleborg har fyra förluster på de fem inledande omgångarna. Imorgon tisdag spelar HIF ödesmatch (!?) mot GAIS. HIF som är enda lag i serien med noll inspelade poäng.

Landskrona vann å andra sidan mot Gefle så lite framgångar blev det trots allt i Skåneland.

Till sist.

# Vi har uppdaterat damernas matcher, kolla in årets säsong här.

# Ni kan nu skriva ut matchannonser och hjälpa till att marknadsföra våra hemmamatcher. Ett underbart supporterinitiativ. Ni kan ladda ner affischerna här.

Till sist 2.

2015 är vår främsta säsong när det gäller spel i Superettan. Efter fem omgångar hade vi då full pott. 2012 tog vi 11 poäng medan vi i år har tagit 9 poäng.

Efter fem spelade omgångar i Superettan 2006-2023 (topp 3 i fet stil)

2023: 9p
2022: 3p
2021: 5p
2020: 6p
2019: 7p
2018: 3p
2015: 15p
2014: 4p
2013: 6p
2012: 11p
2011: 8p
2010: 5p
2009: 8p
2008: 3p
2007: 8p
2006: 8p

Lämna ett svar