Lördagsmatch für alle

0
176

Äntligen lördagsmatch och meteologerna har lovat sol och kanske till och med lite värme. Finns det något finare i svensk fotboll än lördagsmatcher?

Naturligtvis är det ett ”toppmöte” (nåja) mellan två obesegrade lag. Västerås var topptippade inför säsongen och har definitivt infriat förväntningarna efter fyra spelade matcher. Sylvass offensiv och med en tajt defensiv brukar räcka väldigt långt i alla serier och målkvoten 6-1 vittnar om det. Såhär långt är det bara Seth Hellberg i Brage som gjort mål på dom.

En titt på deras startelva så är det väl inget lag som skrämmer. Kaptenen Simon Johansson är en ”miniFidde” som spelat i VSK i (nästan) alla tider och lagets kanske viktigaste pjäs.

# # # # #

Eleganterna har kryssat sig fram i inledningen av Superettan. En seger har det blivit och det var i den senaste hemmamatchen. Hemma ska vi vara starka och det är där vi ska vinna våra matcher. I den här jämna serien finns det inga matcher vi inte kan vinna på förhand. Så ut och spela hem en trea boys.

# # # # #

Allt talar för att Adam Ben Lamin gör säsongsdebut på lördag. Frågetecken för Alex Berntsson som gick ut skadad mot ÖIS. Det troliga är att han finns med i truppen men börjar på bänken. En spelsugen Adam Ben Lamin kan betyda hur mycket som helst. Det kan också betyda en straff emot oss eller en utvisning i minut 33.

# # # # #

Gissar att de där två fullträffarna av Pashang Abdulla betyder hur mycket som helst. Nu kan det rulla på.

# # # # #

Pigg halvlek av unge August Karlin. Man vill se mer av MFF-lånet.

# # # # #

Det är inte så att våra hemmamatcher är upphaussade i stan. Tur att det finns supporterkultur som tapetserar sociala medier med matchaffischer. Just våra arrangemang på hemmaplan står lite och stampar. Det är match men inte mycket mer. Man behöver inte anlita någon pr-kung för att få till ett vettigt arrangemang utan titta bara hur lagen runt om i serien gör. De trogna 2500 åskådarna kommer oavsett vad men vill vi upp runt 3500 så får vi jobba på det. Att vinna fotbollsmatcher underlättar. Framförallt en lördagsmatch borde fokus vara på att locka till sig hela familjen till Vallen. Gör det till en fotbollsfest när vi spelar hemma. Börja med lördagsmatcherna.

# # # # #

Jag vill inte vara gnällig men vår gröna nyans på tröjan är inte okej. Vad hände där? Brage light?

# # # # #

Flamuren är avstängd mot VSK och det är synd. Ett offensivt vapen och äntligen någon som vågar utmana.

# # # # #

VSK med trebackslinje. Upp med två i anfallet och kör skiten ur dom imorgon. Våga vinn!

Lämna ett svar