Två obesegrade lag

0
180

På måndagskvällen är det åter dags för hemmamatch för de grönvita Eleganterna. Nykomlingen Gefle IF kommer på besök och det är ett lag som har full pott såhär långt och de har dessutom inte släppt in något mål. Vad kan passa bättre än att slå hål på dessa sviter?!

J-Södra har spelat två oavgjorda matcher i inledningen av serien och vi tar med oss delar av Skövdematchen där framförallt det offensiva spelet visade prov på intensioner. Vi skulle definitivt vunnit mot Skövde men vi får ta den första trepoängaren mot Gefle istället.

Gefle är alltså tillbaka i elitfotbollen efter fyra säsonger i division 1 och har inlett comebacken med två raka 1-0 segrar.

# # # # #

Öster i topp i Superettan med full pott. Det är mycket som studsar rätt i Växjö just nu…

# # # # #

I förra hemmamatchen var det Sebastian Crona som gjorde återbesök och imorgon är det Adrian Edqvist. Han startade matchen senast i 1-0 segern över kaosklubben Helsingborg och mycket talar för att Adrian blir kantspringare från start även mot Södra.

# # # # #

Fortfarande irriterad över en pinne mot Skövde. Tre mål framåt ska givetvis betyda tre poäng. Viktigt att våra poängspelare är igång, både Robin Book och Marko Nikolic fanns med i poängprotokollet. Taylor Silverholt kan bli den där jokern vi saknat. Snyggt avslut!

# # # # #

Att det skulle krävas mångmiljoner i skulder innan vår styrelse skulle bli transparenta. De senaste veckorna har visat upp en helt annat sida från våra valda styrelsemedlemmar. Man måste börja nånstans och det här är en nystart, en början, på något nytt och bra.

# # # # #

Efter en snabbtitt på inbördes möten så har vi fyra segrar av fyra möjliga mot Gefle. VI har bara mötts under två säsonger, i Allsvenskan 2016 och i Superettan 2018. Det har varit fyra jämna matcher som slutat 1-0, 2-1, 1-0 och 1-0 till vår favör.

# # # # #

Igår spelade damlaget sin premiär då man gästade Tjust IF och matchen slutade 1-1 efter mål av Tuva Jonsson. Hemmapremiär på Vallen kommande lördag då Nittorp kommer på besök.

# # # # #

Janne Nordström 1944-12-19 – 2023-04-06

En av våra hjältar under 60-talet. Värvades till J-Södra inför säsongen 1965 och avslutade med allsvenskt spel 1969. Sedan blev det IFK Göteborg innan han blev proffs i Nederländerna och FC Groningen.

Vi gjorde en intervju med Janne i samband med vårt matchprogram under hösten 2019. Ni kan läsa det här.

# # # # #

Vi syns på Vallen!

Lämna ett svar