Oavgjort i premiären

0
207

J-Södra fick med sig en poäng från årets premiär mot Örebro. Drygt 2500 åskådare trotsade kylan och fick se en tämligen händelsefattig match där båda lagen nog var nöjda med en poäng.

Södra anno 2023 har väl inte fått någon riktig identitet ännu men med ett disciplinerat försvarsspel så kanske poängen rullar in fler gången än ifjol. Det kändes faktiskt stabilt även om spelet med fötterna inte är vår backlinjes adelsmärke. Att uppspelen ständigt går via antingen Berntsson eller Eriksson kommer snart våra motståndare utnyttja.  Men i duellspelet är dom stora och lagom stygga och det är definitivt inte försvarsspelet som är frågetecknet. Anfallsspelet lyste med sin frånvaro men blev aningen bättre i andra halvlek. Några chanser fanns det och ett offsidemål fick vi till men mer än så blev det inte.

Det finns något att bygga vidare på, helt klart.

# # # # #

2500 trotsade iskylan. Finns det någon plats på jorden som är kallare såhär års än norra sittplats på Vallen?

# # # # #

Samuel Adrian kommer givetvis vara vår motor i år, igen. Klok och gör sällan några misstag.

# # # # #

Arvid Eriksson sliter, river och gör allt för hålla motståndare och boll så långt ifrån eget mål. I kortärmat givetvis. Mullsjös viking.

# # # # #

Anton Thorsson ska inte spela på en kant. Fick en timmes speltid men fick inget uträttat. Piggare inhopp av Delaveris och Dzelili på våra kanter.

# # # # #

Tre gula kort för oss kändes lite väl hårt från domaren.

# # # # #

Sebastian Crona var åter på Vallen och fick naturligtvis med sig en mängd frisparkar under sitt inhopp. Nu vet vi hur jäkla tungt det är att få dom där frisparkarna emot oss i alla lägen.

# # # # #

Andrés Garcia vankade av och till vid sidlinjen och såg ut att frysa ihjäl i andra halvlek. Den spanska värmen lyste med sin frånvaro. Undra också om någon spelare i världen uppfattar vad han skriker om under matcherna?

# # # # #

Extra kul med inramningen när bortalaget har med sig ett bortafölje. En hel del örebroare på plats och det gör GM ännu bättre. Hatten av.

# # # # #

Snyggt tifo också med Södraloggan centrerad över ståplats och flaggor vid sidan. Högsta klass som vanligt.

Matchfakta från matchen hittar ni här

Lämna ett svar