Est.2007

Superettan 2023 fastställd

Efter dagens kvalspel är nu Superettans samtliga lag klara för säsongen 2023. Mest spännande blev det i Superettan-kvalet mellan Örgryte och Sandviken där gästerna hade en 3-1 ledning i mitten av andra halvlek vilket hade betytt oavgjort läge om matchen slutat så. Men inhopparen Alexander Ahl Holmström gjorde det matchavgörande 2-3 målet med tjugo minuter kvar och räddade kvar Örgryte i elitfotbollen.

Det allsvenska kvalet mellan Varberg och Öster slutade med en halländsk triumf. 2-1 nere i Växjö följdes upp av samma siffror idag.

Östersund har stått för en nästintill magisk höst där egentligen allt hopp var ute men i sista stund räddade dom både en kvalplats och därefter en kvalseger. Falkenberg var aldrig nära.

Från allsvenskan tittar Helsingborgs IF och GIF Sundsvall ner. Från division 1 kommer Gefle IF och GAIS upp.

Nedan följer hela listan och vill ni kika på våra inbördes möten mot lagen är det bara att klicka på lagen.