Premiär utan poäng

0
40

Hemmapremiären är över för den här gången. Den euforiska känslan man haft hela, hela dagen är nu bortblåst och kvar finns förlustångesten och frågan hur i allsin dar det kunde sluta såhär? Gästerna kom, spelade och tog med sig alla tre pinnar från nya fina Vallen. Skämmes.

Det kunde blivit ett helt annat slut. När Adnan Maric pricksköt in 2-1 efter knappa timmens spel kändes det nog att det här kunde gå vägen. Där och då slutade Södra spela fotboll. Det blev ängsligt och man lät stora, stygga AFC ta hand om allt och plötsligt hade de vänt matchen.

Någon bra premiär var det inte. Det kan det aldrig vara när man torskar med 2-3. Det fanns ljusglimtar. Peter Gwargis fick den där drömstarten och gjorde såklart mål. Nyförvärven från GAIS, Maric och Moënza, var tillsammans med PG de främsta södraiterna denna dag. Det hade behövts ett par till.

Försvarslinjen hade det tufft mot ett starkt och tungt AFC. Vi känns aningen vilsna och det kanske inte är så konstigt när vi inte kunnat spela in den backlinje vi vill ha. Jag antar att Henrik Löfkvist är tänkt som general men fick idag börja på bänken. Marcus Degerlund gjorde en utmärkt säsong ifjol men verkar nu vara en bra bit från en startplats.

Peter Gwargis är spelaren med stort S. Han kan göra skillnad och fick som sagt en smakstart med mål redan efter dryga halvtimmen. J-södras anfallsspel är annars sådär. Idag hade vi möjligheter, åtminstone fram till AFCs 2-2 mål. Efter det fanns ingenting och det är det som bekymrar. Håglöst och helt utan fantasi, precis som hösten förra året.

Edin Hamidovic är enda ”riktiga” anfallaren i truppen och han fick inleda på bänken.

Trots en lång, lång försäsong har vi inte hittat rätt i startelvan.

Örebro väntar härnäst och..tja..det kan sluta hur som helst.

Noterbart

# Tom Amos hemmadebut blev inte als lyckad. Tre insläppta mål påminner faktiskt om Frank Petterssons hemmadebut en gång i tiden. jag har för mig att han släppte tre mål på tre avslut typ. Amos fick ändå göra räddningar men såg ”liten” ut i målet och skulle definitivt tagit det tredje målet. Vi kan väl hoppas att vår målvaktstränare tittar på matchen och kommer med feedback.

# Över 2700 på hemmapremiären och hur många finns kvar till nästa match? Vi måste vinna våra hemmamatcher för att skapa mer publik.

# Fortfarande helt sanslöst att vi släppt in åtta mål mot AFC på årets två möten. Visserligen en träningsmatch med ändå.

# Snyggt tifo av GM inför matchen. Alltid så jäkla snyggt och som vanligt utklassar dom allt annat. Bra fart under hela matchen trots att de ”fick” se AFC vända matchen just vid GM sektionen.

# Fyra avslut på mål under 97 minuter är alltid för dåligt. På hemmaplan i en premiär är det uselt.

Matchfakta

1-0 (34) Peter Gwargis (1) (Marko Nikolic)
1-1 (44) York Rafael
2-1 (57) Adnan Maric (1) (Robin Book)
2-2 (70) York Rafael
2-3 (79) Abdul-Halik Hudu

Varningar: JÖN: Adnan Maric (19) Adam Ben Lamin (91)  AFC: Anton Ekeroth (64) Abdelkarim Mammar Chaouche (91)

Publik: 2771

Domare: Fredrik Hansson

Laget:

Tom Amos – Adam Ben Lamin, Sebastian Crona, Kevin Rodeblad Lowe – Adrian Edqvist (82), Junes Barny, Adnan Maric (74), Malkolm Moenza – Peter Gwargis, Marko Nikolic – Robin Book (82)

Inhoppare:

Henrik Löfkvist (74)
Daniel Strandsäter (82)
Edin Hamidovic (82)

Övriga: Felix Jakobsson, Marcus Degerlund, Fredric Fendrich, Elias Nordström

Statistik:

Skott: 8-11
Skott på mål: 4-8
Hörnor: 5-4
Gula kort: 2-2

Komplett statistik från matchen hittar ni här

Lämna ett svar