Jildefalk får lämna – Ny stab klar

0
21

Det tog tre omgångar av årets säsong innan styrelsen fattade beslutet att Patric Jildefalk får lämna klubben. Efter två förluster och en seger kom beskedet kanske något överraskande men det här var ett beslut som klubben borde fattat efter fjolåret. Spanjoren Óscar García Rodriguez  flyttas nu upp till chefstränare och får Mustafa Ismail som sin assistent.

– Styrelsen har gjort en genomlysning av den sportsliga verksamheten på herrsidan, något som under försäsongen medförde ett antal justeringar i arbetssätt. Dessa åtgärder konstaterar vi i dag inte har varit tillräckliga för att nå en prestationsnivå som är godkända. Styrelsens förväntan på den nya stab som presenteras i dag kommer att vinna fler matcher på kort och lång sikt, säger Mats Tidstrand till klubbens hemsida.

Under de senaste fem åren har J-Södra avverkat en mängd tränare och då fattar alla att vi måste hitta långsiktiga lösningar. Att vi sjabblade bort Andreas Brännström är fortfarande ett helt otroligt misslyckande. Värvningen av Patric Jildefalk hade kunnat bli bra om han också fått stöttning på ett bättre sätt. Att han fick en assisterande tränare i slutet av februari är bara för dåligt med tanke på hur hans status var efter fjolåret.

Det är inte bara Patric Jildefalks fel att det har blivit såhär. Den sportsliga ledningen har misslyckats rejält och här måste vi steppa upp rejält.

Óscar García Rodriguez tar nu alltså över rodret och det var ingen skräll. Den ekonomiska biten gör att klubben sannerligen inte hade haft råd att värva en helt ny stab. Patric Jildefalk är på lönelistan fram till sista december. Som ny assistent blir Mustafa Ismail som flyttas upp från akademin. Samme Ismail som ifjol fick lämna a-laget under sommaren. Det jag har hört om dessa herrar lovar gott. Mustafa har gjort ett väldigt bra jobb med P19-laget och det är såklart väldigt trist för det laget att tappa honom.

– Óscar har under sin tid i klubben visat vilken fotbollskunskap han besitter, något som vi anser kommer att leda till att vi vinner fler fotbollsmatcher i det korta och långa perspektivet. Till sin hjälp får han Mustafa Ismail, som tar klivet upp från akademin fullt ut och blir assisterande tränare. Mustafa har fina kvalitéer som tränare, och vi är säkra på att han och Óscar kommer att ha ett fint samarbete. Ny i klubben är Caique Müller, som kommer att arbeta med spelarnas fysiska status. Caique har en bred erfarenhet från arbete inom fotboll, både i Allsvenskan och i brasilianska klubbar. Vi ser dessa tre, tillsammans med vår nya målvaktstränare och vår befintliga stab med John Ahlström, Christoffer Holmgren och Johan Lindblom, som en stark stab att föra laget och klubben framåt, säger Sebastian Lagrell till J-Södras hemsida.

Lämna ett svar