Frågan som gnager i oss

Tredje torsken av fyra möjliga är ett faktum efter 2-3 hemma mot Trelleborg. En match som borde slutat med större förlustsiffror än det blev. Då höll vi ändå på att stjäla en pinne på övertid men inte ens det lyckades vi hålla tiden ut. En säsongsinledning som har så mycket mer att önska men vi måste låta Óscar och Mustafa bygga detta luftslott från grunden – om dom får det.

Patric Jildefalk-eran är över men det mesta var sig likt ändå. Hemmaspelet är så fruktansvärt uselt och har så varit sedan vi lämnade Vapenvallen under senvåren. Vi har plötsligt accepterat att random lag kommer hit och får spela vilken typ av fotboll som helst och åka hem med tre poäng. Det spelar ingen roll om det är AFC, Trelleborg eller Norrby.

Vi har intalat oss att vi har ett bra lag. I grunden. Nånstans finns det ett vettigt fotbollslag. Däremot har vi använt samma spelare i match efter match. Vissa spelare ska spela. Oavsett. Tex så hette det under försäsongen att Tom Amos och Felix Jakobsson var på samma nivå. ”Den som är hetast ska stå” och osv. Tom Amos har inte varit bra. Punkt slut. Men stå ska han göra. Fyra raka matcher.

Ifjol hette det att vår kapten (vår riktiga kapten) var ovärderlig för oss. ”Det är den första spelaren jag tar ut i elvan” sa Jildefalk. I år har Kaptenen plötsligt blivit så dålig att han verkligen inte ens håller för ett inhopp.

Vi har en (!) anfallare i truppen. Jildefalk försökte hitta alla andra möjliga uppställningar från att frångå vår nummer 9. Varför? Igår byttes han in i den 86:e minuten! Vi ligger under med 2-0. Hade vi kunnat hade vi hellre plockat in en back till. Vad fan är det frågan om?

Vem styr det här skeppet? Hur kunde det bli såhär?

Vår nya kapten, Junes Barny, har hamnat i en rejäl rävsax. Han bestämmer över allt i den här gruppen eftersom han är sportchef. Han lyckades med konststycket att signa till sig ett tre års kontrakt plus att ha skulle få en sportchefstjänst. Bara sådär. Han har varit med och värvat spelare till den här säsongen och dessa spelare är idag givna i laget. Det kanske är rätt beslut att de ska spela men tänk också hur snacket går i gruppen. Är du med i Team Barny, ja då har du din plats.

Ska vi gissa att Edin inte tillhör det gänget. Inte Fidde heller. Inte Strandsäter. Framförallt inte Jesper Svensson.

Väck med södraiterna!

Jag hoppas att Óscar vågar att ta ut det bästa laget men jag är inte säker längre.

Vem bestämmer i Södra? Den frågan är faktiskt berättigad att ställa.

######

Hoppas att vår målvaktstränare finns med på Teams imorgon. Eller kan skicka lite feedback via mejl eller nått.
Bedrövligt att våra målvakter inte har en tränare på plats. Bedrövligt.

#####

Robin Book var nöjd med att han fick ett mål till på kontot igår. Poängspelare som han är.

#####

Skövde AIK gör allt rätt förtillfället. Tobbe Linderoth är en skicklig tränare.

Och AFC. Vad händer där?

#####

Damerna vann sin första match i sin division 1 serie idag efter 4-1 skalpen borta mot Örby. Alicia Bergström tremålsskytt!

#####

Statistik säger inte allt men kolla här:
Avslut totalt på fyra matcher: 27-51
Avslut på mål på fyra matcher: 13-30

#####

11 september var senaste gången vi vann på hemmaplan. En turlig 2-1 seger mot jumbon Falkenberg.

#####

För oss hardcorefans hade det varit väldigt intressant att se den där 40-manna tränarlistan som vi jobbade på. Likaså på den där listan över framtida sportchef. Och vilka kriterier vi jobbade kring. I min värld hade det bara funnits ett namn att jobba på tills den personen var ledig.

Christer Persson givetvis.

#####

Tänker fortfarande på hur vi lyckades sjabbla bort Andreas Brännström.

#####

BP borta i nästa omgång är ännu en ödesmatch. Fy fan alltså.

Hoppas, hoppas.

Kommentera

  1. Det är skrattretande, en spelande sportchef, vad är det för gäng ryggdunkande ledare som inte fattar bättre än så? Håller med det långa inlägget tidigare fullt ut, kunde inte skrivit det bättre själv, och då har jag varit på plats på huvudläktaren sedan 2006.
    Man byter i och kring 60:e minuten, om situationen inte allvarligt kräver annat strategiskt tänk. Har skrivit det för länge sedan, och krävde svar på varför man lät en nedåtgående Smylie spela 90 minuter trots att han knappt orkade gå sista kvarten, och dessutom hade den dåliga smaken att själv inte kliva av??? Förmodligen för att han av ”någon” blivit garanterad speltid. Detta måste synas, och jag hoppas någon före detta spelare träder fram och berättar sanningen om vad som sker bakom kulisserna.
    Detta är korrupt, och sååå himla dåligt för J-Södra och för alla trogna fans, särskilt Green Machine som lägger ned så mycket go under matcherna, och som tack får se samma, i stort sett samma, startelva fiasko efter fiasko.
    Spela på sidled hela matchen utan en enda idé om vad man ska göra av det hela. Jo, man har ju en plan, ”spela hem igen, vi ligger ju bara under”, det är inte bråttom!!!
    Coachningen är, och har varit helt värdelös, marionett-tränare har man anställt.

  2. Våra målvakter har inte alls en målvaktstränare,dom träna själva på egen hand!!hur mycket utveckling du kan får här 1/6 kommer nya målvaktstränare.

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen