Strandsäters dubbel bakom vändningen

Daniel Strandsäter var mannen för kvällen på den alkoholfria arenan i Falkenberg. Med sina två första seriemål i J-Södratröjan var han en högst bidragande faktor till att vi kan åka hem med alla poängen. Falkenberg hade både 1-0 och 2-1 men J-Södra kom tillbaka och kunde till slut vinna matchen med 2-3 sedan Robin Book petat in segermålet knappa tio minuter innan full tid.

Hade man varit FFF-anhängare hade man gråtit blod efter en sådan här match. Massor av chanser och ledningen två gånger om men noll poäng när just de viktiga poängen ska delas ut. Tränaren Tobias Tuvesson var bedrövad efter matchen men spelar dom såhär lär kontraktet räddas.

J-Södra stod inte att känna igen. Det var trögt och oinspirerat under långa stunder och Falkenberg var bättre på nästan allt. 1-0 gjordes efter en hörna där hemmaspelarna fick gott om tid att nicka bollen och till slut stöttes den i mål bakom Frank Pettersson.

Som från en skänk från ovan kunde Daniel Strandsäter kvittera med ett skott som letade sig in intill stolpen. Förarbetet stod hemvändaren Edin Hamidovic för och belönades således med en assistpoäng.

1-1 i halvtid var tacksamt för J-Södra.

Falkenberg fortsatte att mala på direkt efter halvtidsvilan och 2-1 kom efter knappa tre minuters spel från Melker Nilsson vars skott letade sig in bakom Pettersson.

Målet såg inte helt otagbart ut men Frankie gjorde å andra sidan en mängd högklassiga räddningar. Jag vet inte hur många fotparader han kom upp till?

Vi blixtrade till då och då och efter en hörna får Daniel Strandsäter bollen och knorrar in bollen otagbart för Noring i hemmaburen. Ett väldigt vackert fotbollsmål och Daniel Strandsäter kommer inte glömma den struten så länge han lever.

2-2 i matchen och plötsligt kunde allt hända. Falkenberg trummade dock på och kändes tyngre och hetare men bollen ville hellre gå ut till hörna än till mål och det ska vi vara glada för. 18 hörnor stannade på för Falkenberg och det måste vara ett rekord.

Avgörandet skulle istället komma på andra sidan planen. Eric Omondi var det store kreatören och ett skott som målvakten inte kan hålla landar framför fötterna på Robin Book som petar in bollen i mål. Mannen som alltid är på rätt ställe sätter dit 2-3 till J-Södra.

Just att vara på rätt ställe så var det något Mr Book var i den här matchen. Förutom målet så räddade han två mål bakåt när han återigen står på rätt ställe och räddar bollen för ett givet mål. Robin Book är alltid viktig att ha på planen.

Trots fyra tilläggsminuter och en knippe hörnor så blir det inga mål mer i matchen och J-Södra kan åka hem med alla tre poängen härifrån.

NOTERBART

## Danne Strandsäter! Man blir bara lycklig när man ser honom.

## Otacksam match för Frank Pettersson i målet och det känns inte helt tryggt alla gånger men vilka parader han gjorde idag.

## Adam Ben Lamin fick chansen som vikarierande mittback då Sebastian Crona var avstängd och han fick slita hårt så länge han spelade. Fick en tuff match och mycket att göra mest hela tiden.

## Vi fick inte se jätte mycket från Edin Hamidovic MEN förarbetet till 1-1 målet var elegant och klass. Edin kommer att betyda mycket för oss i sommar och höst.

## Alltid lika skönt att vinna på bortaplan. Andra segern, andra raka bortasegern.

SAJTENTRION

3: Daniel Strandsäter

2: Frank Pettersson

1: Robin Book

MATCHFAKTA

Falkenberg – Jönköpings Södra 2-3 (1-1)

1-0 (11) Tobias Englund 1-1 (40) Daniel Strandsäter 2-1 (48) Melker Nilsson 2-2 (58) Daniel Strandsäter 2-3 (81) Robin Book

Varningar: FFF: Samuel Adrin, Tobias Englund  JÖN: Perparim Beqaj

Domare: Adi Aganovic

Laget:

Frank Pettersson – Jesper Svensson, Adam Ben Lamin (68), Marcus Degerlund, Daniel Strandsäter – Fredric Fendrich, Marko Nikolic – Robin Book, Eric Omondi, Adrian Edqvist (61) – Edin Hamidovic (86)

Inhoppare: Perparim Beqaj (61) Daniel Ljung (68) Elias Nordström (86)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen